Volksgezondheid komt met beurzen voor uitgelote medische studenten. ADEK Paramaribo Suriname

Suriname Paramaribo

Geweldig nieuws voor de treurige studenten die zijn uitgeloot: Het ministerie van Volksgezondheid zal studenten die niet ingeloot zijn voor de studie geneeskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) oproepen om zich te registreren.

[quads id=1]

Deze studenten die hun droom waar willen maken, kunnen een beurs krijgen om de studie geneeskunde te doen in Cuba, Servië en mogelijk ook in Estland en Rusland. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en geef het geweldige nieuws door aan de belanghebbende studenten! Mooi toch?

[quads id=1]

Het NII Suriname schreef het volgende: Volksgezondheid komt met beurzen voor uitgelote medische studenten. Het ministerie van Volksgezondheid zal studenten die niet ingeloot zijn voor de studie geneeskunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) oproepen om zich te registreren. Deze studenten die hun droom waar willen maken, kunnen een beurs krijgen om de studie geneeskunde te doen in Cuba, Servië en mogelijk ook in Estland en Rusland. Deze mededeling doet minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

[quads id=1]

Het ministerie heeft reeds studenten in Cuba en Servië die de bovengenoemde studie doen. Volgens de bewindsman doen deze studenten het goed en met de desbetreffende landen is ook nauw contact over de voortgang van de studie. De bewindvoerder vraagt elke student die voldoet aan de eisen en de studie geneeskunde willen volgen maar niet ingeloot zijn, zich te registreren op het ministerie. De eis voor de aanmelding is dat de student een S-pakket moeten hebben, geen cijfer lager dan zes hebben en voor de vakken wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde samen tenminste 24 punten hebben. Nadat de screeningsprocedure is doorlopen, zullen de studenten worden opgeroepen voor verdere afhandeling van het studieproces. De eerste groep kan mogelijk al in november afreizen om de studie aan te vangen.

[quads id=1]

Momenteel heeft het ministerie vijftien studenten in Servië en twintig in Cuba die een beurs van Volksgezondheid hebben gehad om in deze landen geneeskunde te studeren. Cuba heeft meer Surinaamse studenten, omdat een deel via het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur ook in aanmerking is gekomen voor een beurs.

[quads id=1]

Minister Elias vindt het jammer dat studenten die heel graag geneeskunde willen studeren, hun droomstudie moeten opgeven. De bewindvoerder zegt dat hij alles op alles zal zetten om zoveel mogelijk studiebeurzen te krijgen, zodat steeds meer studenten hun droomstudie kunnen voltooien in het buitenland.

Gerelateerde berichten:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54283

Bron:

https://www.deboodschap.today/volksgezondheid-komt-met-beurzen-voor-uitgelote-medische-studenten/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland