Politie waarschuwing! Er zijn oplichters actief via Facebook en social media Suriname – Paramaribo

politie Paramaribo
Hierbij een belangrijke waarschuwing van de politie Suriname. Er zijn de afgelopen dagen een aantal meldingen binnengekomen van gevallen van oplichting.

[quads id=1]

Mensen zijn grote bedragen aan vreemde valuta verloren. Wees voorzichtig met mensen die spullen of diensten aanbieden via verschillende FB pages. Bekijk onderstaand bericht van de politie om te lezen wat er is gebeurd en voor meer informatie. Deel het met een ieder! Waarschuw je vrienden op social media! Laat mensen je niet voor de gek houden.

[quads id=1]

Politie Suriname

Past u op voor telefonische of sociale media oplichterij. De politie is in de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van oplichting, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemde valuta benadeeld zijn geworden.

Onbekende man

Een onbekende man maakte telefonisch contact met de benadeelden waarbij hij hun voor hield, dat hij in staat was om hun vuurwapen vergunningsaanvraag of een grondaanvraag in orde te maken maar dan wel tegen betaling van een bepaald bedrag.

[quads id=1]

Niets meer gehoord

De mensen, die zo onverstandig waren, om mee te gaan met het voorstel van deze oplichter kregen instructies om naar een bepaalde locatie te gaan, alwaar zij het geld moesten afgeven aan iemand. Die “iemand” bleek vaak een taxi chauffeur te zijn. Voorts gaf de oplichter de benadeelden te kennen dat nadat zij het geld afgegeven hadden zij verdere instructies moesten afwachten. Na overdracht van het geld hoort men niets meer van de man. Deze man lijkt een doorgewinterde oplichter te zijn.

[quads id=1]

Bekende Facebook pagina’s

Veel mensen in Suriname zijn ook via sociale media gelokt en gepakt door oplichters. Via “things for sale” bieden oplichters nep goederen of goederen die zij helemaal niet hebben ter verkoop aan. Nadat de oplichters het geld ontvangen hebben laten zij niets meer van zich horen of maken zij zich onbereikbaar voor hun slachtoffers.

[quads id=1]

De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om extra alert te zijn. “ Laat u zich niet beet nemen”

Bron:

Past u op voor telefonische of sociale media oplichterij

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland