Ondernemer Robin Kensenhuis verliest rechtszaak omtrent bouwgrond Kwatta Paramaribo (video)

Kensenhuis Paramaribo
Robin Kensenhuis, de directeur van Kensenhuis NV is erg teleurgesteld. Is er fraude en corruptie in het spel? Hij heeft de rechtszaak tegen familie van Engel te Kwatta Paramaribo verloren. Hij had dit absoluut niet gedacht. Bekijk onderstaand bericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Kijk ook naar de video erover.

[quads id=1]

Deel het met de betrokkenen zodat ze op de hoogte zijn van de stand van zaken. Vele klanten hebben duizenden geïnvesteerd. En Robin heeft rond de 4 miljoen neergeteld. Wat betekent de uitspraak voor de benadeelden?

[quads id=1]

Kwatta Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: KENSENHUIS PROEFT FRAUDE EN CORRUPTIE NA VERLIES RECHTSZAAK. Geheel tegen zijn verwachting in is ondernemer Robin Kensenhuis in het ongelijk gesteld in een kortgeding dat hij had aangespannen tegen de familie Van Engel, eigenaar van bouwgrond te Kwatta Paramaribo. De rechter heeft beslist dat enkele verwanten met wie het bedrijf beweert geen zaken te doen, ook recht hebben op terrein.

[quads id=1]

Fraude en corruptie?

Kensenhuis, directeur van de onder dezelfde naam opererende naamloze vennootschap, is niet te spreken over de beslissing van de rechter. “Wij gaan heel veel geld verliezen; dit riekt naar fraude en corruptie. Ik snap dit gewoon niet. Wij hebben geen zaken met deze mensen gedaan. Wij raken hierdoor investeringen kwijt. Hoe kan het dat een deel van de familie plotseling recht heeft”, vraagt de directeur zich verontrust af.

[quads id=1]

Andere rechter

Kensenhuis zegt dat hij met de recente ontwikkelingen niet weet welke wending een andere rechtszaak zal nemen. “We zullen zien wat op 14 januari beslist zal worden door een andere rechter. Onze hele zekerheid is onder onze voeten weggevaagd. Mijn klanten hebben geen zekerheid en mijn bedrijf ook niet.”

Op 14 januari doet een andere rechter uitspraak in een tweede zaak tegen de familie. De zakenman beweert dat klanten duizenden euro’s geïnvesteerd hebben in percelen.  Zelf zou hij ongeveer vier miljoen euro betaald hebben om 83 hectare grond te verkavelen en tot ontwikkeling te brengen.

[quads id=1]

Zakenman

Er ontstond een probleem bij de verkaveling van de lappen grond toen de familie de percelen niet kon overschrijven naar het bedrijf of de klanten, omdat erfgenamen die ook een aandeel hebben, niet zijn meegenomen in de scheiding. Dit is volgens de zakenman niet het probleem van zijn bedrijf en moet anders opgelost worden dan dat het nadelen voor de onderneming oplevert.

Kensenhuis gelooft niet dat de familie het geld dat geïnvesteerd is zal kunnen terugbetalen, mocht zijn bedrijf de rechtszaak uiteindelijk wint.” Van een kale kip kan je geen veren plukken. Wij zien niet dat ze ons geld terug kunnen betalen. Het ziet er heel somber uit al zouden wij de rechtszaak winnen. Dan moeten ze maar strafrechtelijk vervolgd worden.”

[quads id=1]

Claudia en Ruben Engel

De rechtszaken die nu lopen zijn civiele zaken. Aan de hand van het vonnis wil de ondernemer met zijn klanten praten om tot een oplossing in het geschil te komen en eventueel strafrechtelijke stappen ondernemen. Kensenhuis zou kavels van Claudia en Ruben van Engel hebben gekocht.

Deze personen zouden in 2015 recht op scheiding en deling van de lappen grond hebben gekregen met tussenkomst van een notaris. Het andere deel van de familie zou het bedrijf niet kennen en ook nooit zaken mee gedaan hebben volgens de zakenman.

Video

De directeur is er teleurgesteld bekijk hier een video daarover:

Gerelateerde berichten

Lorianne Huckey krijgt huis van verkavelaar Kensenhuis uit Paramaribo

Bekendmaking van Kensenhuis NV.: “Waarschuwing aan de gemeenschap”

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland