IamGold Suriname maakt herstart – alleen met personeel Rosebel (video’s)

rosebel Suriname goud
Goudbedrijf IamGold Suriname laat weten dat ze weer gaan starten! Maar zonder de 325 aannemers die na het schietincident zijn afgevloeid.

[quads id=1]

Ze maken de herstart alleen met het personeel van Rosebel. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Bekijk tevens wat video’s omtrent de zaak.

[quads id=1]

IamGold Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Iamgold kondigt herstart Rosebel aan. In coördinatie met de regering en lokale belanghebbenden zijn de mijn activiteiten in de noordelijke kuilen van Rosebel Gold Mine in het weekend opnieuw opgestart. Ook het werk aan de Saramacca-wegenbouw is hervat, laat de Canadese multinational in een persbericht weten. “Begeleiding op 7 augustus 2019 weerspiegelt de herstart. Het malen en produceren van goud uit ertsvoorraden is aan de gang.”

[quads id=1]

325 aannemers

Actieve mijnbouwactiviteiten in de zuidelijke kuilen, samen met mijn ontwikkelingsactiviteiten op de Saramacca-site, zijn opgeschort. De geplande nominale productie van Saramacca-concessie in het vierde kwartaal wordt niet beïnvloed. Om arbeidsniveaus af te stemmen op productiebegeleiding, werden 325 aannemers op 15 augustus afgevloeid, laat het bedrijf weten. Dus starten de bedrijfsactiviteiten op dit moment alleen met het personeel van Rosebel.

[quads id=1]

De regering

De regering en Iamgold (de eigenaar van de Rosebel) praten verder met de lokale belanghebbenden om de volledige mijnbouwactiviteiten te hervatten. “Het bedrijf zet zich volledig in om de zuidelijke kuilen opnieuw op te starten en zijn aannemers terug te roepen.”

Bekijk hier wat video’s over het incident en de zaak:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Fake news alert – Foto van politieagent die goudzoeker heeft doodgeschoten in Suriname is vals!

Diana Pokie: ‘De DC en de regering moeten mij dankbaar zijn. Ik heb die rust teruggebracht’ – Onrust IamGold Suriname (video’s)

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54263

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland