Genelva Diko uit Suriname is de winnaar in België (video’s)

sport Suriname
Geweldige berichten om te delen!! Sporters uit Suriname doen het goed. Ze zetten ons land positief op de kaart. En we zijn trots op ze

[quads id=1]

Genelva Diko is in de prijzen gevallen in Belgie. Bekijk onderstaand bericht om te lezen wat ze allemaal heeft gepresteerd. Kijk ook naar de leuke video’s ervan. Supergaaf! Gefeliteerd Genelva!!

[quads id=1]

Genelva uit Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Genelva Diko pakt prijzen in België. Genelva Diko heeft een goede prestatie neergezet in België. Tijdens de Pistemeeting Roeselare won de Surinaamse atlete, die uitkomt voor Running Team Olympic Menen (RTOM), goud op de 400 meter en het verspringen en liep ze op de 4×400 meter een season-best.

[quads id=1]

Dikke proficiat

Ze is ingenomen met haar jongste prestatie in Roeselare. “Een dikke proficiat”, reageert ze. Bij de vrouwensenioren 1 won Diko zaterdag de 400 meter in 1:05,59. Tweede werd Jolien Musseeuw (AC Staden) in 1:12,32 en derde Jana Callens (AVI) in 1:13,51.

Diko’s winnende sprong op het onderdeel verspringen kwam uit op 4,52 meter. Ook op dit nummer liet ze de rest ver achter zich. Joyce De Smet (VAD) werd tweede met een afstand van 4,21 meter. De derde plek was voor haar clubgenote Jolien Debaere (4,03 meter).

4×00 meter

Op de 4×400 meter gemengd vormde Diko het RTOM-kwartet met Joke en Thomas Van Robaeys en Geoffrey Nenin. RTOM werd derde in 4:51,81. AVI-Ingelmunster ging er vandoor met de eerste plek in 4:45,44. Runner-up werd AC Staden in 4:49,99.

[quads id=1]

Diko woont nu ongeveer twee jaar in België. Ze vertelt de Ware Tijd dat ze wegens omstandigheden anderhalf jaar niets heeft kunnen doen. Maar sinds maart heeft de Surinaamse de draad weer opgepakt en dit weekend liep ze haar derde wedstrijd.

Onderstaand bericht plaatste ze op haar page:
sport Suriname

Derde wedstrijd

Op 22 juni boekte Diko haar eerste succes in België. Tijdens de Pistemeeting Staden liep ze na jaren weer een 1.500 meter en niet zonder succes. Na 5:33,65 kwam ze als eerste over de finish. Tweede en derde werden Debaere (6:12,76) en Callens (6:35,27).

[quads id=1]

Op 17 mei – amper twee maanden nadat ze weer met trainen was begonnen – liep ze de Grensloop. Ze klokte 21 minuten en vijftig seconden op de 5k. Onder de 361 vrouwen werd de Surinaamse vijftiende. Overall eindigde ze als 105de in een deelnemersveld van 671 man.

vertrek uit Suriname

Diko kwam de laatste twee tot drie jaar vóór haar vertrek uit Suriname vooral op de lange afstand (5.000 en 10.000 meter) in actie. In België gooit ze het over een andere boeg; de atlete specialiseert zich op de 400, 800 en 1.500 meter.

Bekijk hier de video’s die zij op haar Facebook pagina plaatste:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Redactie: Ilsida Toemere & Genelva Diko in de prijzen. BBW 2017

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/25/genelva-diko-pakt-prijzen-in-belgi%C3%AB/

Geschreven door Terence Oosterwolde
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland