Ik heb hem zo vaak vergeven en nu heeft hij me gelaten voor een nieuwe buitenvrouw – anoniem Paramaribo

buitenvrouw Paramaribo
Soms zeggen ze: Als je je man hebt afgepakt van een vrouw dat gaat hij je hetzelfde aandoen. Karma noemen ze dat.  Is dat wat Marjorie is overkomen? Ze heeft Evert eigenlijk niet afgepakt. Zijn vrouw is overleden. En ze heeft altijd goed voor Evert gezorgd en ook voor zijn voorkinderen. Ze heeft nooit energie in zichzelf gestopt. Hij heeft haar nooit goed behandeld. En hij heeft niets voor haar opgebouwd. En nu gaat hij verder met zijn nieuwe buitenvrouw. Is dit KARMA. Verdient Marjorie dit? Ze is toch een goede vrouw? Lees haar verhaal en lees ook de boodschap. Ze wil dat jullie het delen met jonge meisjes. Ze mogen niet dezelfde fout maken die zij heeft gemaakt.

[quads id=1]

Marjorie uit Paramaribo

Hallo mensen van FamilieNieuws. Ik wil graag mijn verhaal delen. Ik ben Marjorie uit Paramaribo, een dame van 47 jaar. Niet jong meer daarom wil ik alle jonge dames waarschuwen voor het fenomeen man.

Laat je niet gek maken door een man!! Jonge meisjes, begin je diploma’s te halen. Luister naar je moeder als ze zeggen dat je diploma je eerste man is. Dat is echt zo hoor. Ik heb geen diploma’s. Mijn partner Evert was mijn eerste man. En nu heb ik helemaal niets.

[quads id=1]

Mijn eerste man

Ik was 17 jaar toen ik Evert ontmoette in Paramaribo. Ik was op vakantie in de stad. Ik ben geboren in Albina. Evert was getrouwd. Hij zou scheiden. Ze woonden wel apart. Zijn vrouw was niet meer met hem. Ze zijn uiteindelijk nooit gescheiden. Die vrouw is overleden. Een paar jaar nadat ik Evert ontmoette. Ik weet ik was fout. Ik had nooit verder met hem moeten gaan. Maar ik was jong. Hij haalde me vanuit Albina naar Paramaribo. Ik zou gaan studeren. Uiteindelijk ben ik nooit begonnen met studeren. Ik was 20 toen ik zwanger raakte. En heb nooit gestudeerd en ik heb nooit gewerkt.

Nooit gewerkt

Evert had al twee kinderen en ik kreeg uiteindelijk ook twee kinderen met hem. Ik heb dus 27 jaar van mijn leven gegeven aan Evert en de kinderen. 26 jaar want ongeveer een jaar geleden heeft hij me gezegd dat ik moest opdonderen. Precies in die woorden.

[quads id=1]

Ik woon nu niet meer in Paramaribo. Ik woon met mijn dochter in ons ouderlijk huis in Albina. Mijn zoon woont wel bij zijn vader. Die kinderen dragen mijn naam. Hij verzorgt ze wel. Maar op papier is hij niet hun vader. Ik heb zoveel geaccepteerd van deze man.

Ik heb zijn tranen geveegd toen zijn vrouw dood ging, toen zijn moeder doodging. Ik heb alles gedaan voor die kinderen van hem. vandaag aan de dag hebben 3 van zijn kinderen een opleiding. Alleen mijn dochter is nog zoekende. Ik heb alles gedaan voor Evert en zijn gezin. Al was ik begonnen als buitenvrouw in Paramaribo, zijn overleden vrouw mag toch trots op mij zijn? Ik heb mijn leven gegeven voor haar kinderen.

[quads id=1]

Mijn kinderen

Het voelt voor mij alsof ze mijn kinderen zijn want ze waren nog klein. Daarom vind ik het verschrikkelijk wreed wat Evert mij heeft aangedaan. Als ik moet opsommen wat deze man me heeft gedaan en wat hij me nog steeds aandoet dan ben ik morgen niet klaar met schrijven. Van vreemdgaan tot mishandeling. Ik heb jarenlang gevonden dat het mijn karma was. Ik heb hem tenslotte ontmoet toe hij was getrouwd. Maar ik wist het niet in het begin.

Toen ik erachter kwam hield ik me op de achtergrond. Die vrouw was ziek. Maar ik heb hem nooit in de steek gelaten. Niet met die kinderen. En nu heeft hij me al maanden eruit gezet. Ik woonde in een groot huis en nu woon ik in een afgekeurde woning van mijn ouders. Mijn zoon helpt me met inkomen. Hij krijgt geld van zijn vader en heeft een bijbaantje in Paramaribo.

Ik werk niet

Ik werk niet. Het enige dat ik kan doen is huishoudelijk werk. Ik heb mezelf ooit omgeschoold. Zelfs in een winkel kan ik geen behoorlijk werk vinden. En het geld dat ik ervoor krijg is minder dan het geld dat mijn zoon me geeft maandelijks. Dus het heeft geen zin om te gaan werken. Van Evert krijg ik geen cent. Hij is boos. Evert heeft weer een andere dame. Een andere jonge domme vrouw.

Omdat ik die nieuw vriendin van hem heb gebeld om te zeggen dat ik zijn vrouw ben. Daarom is hij boos. Ze wist niets van mij en daarom heeft hij me eruit gezet. Gewoon om met haar verder te gaan. Mijn leven is een puinhoop.

[quads id=1]

Ik mis die kinderen

Die kinderen van Evert kijken helemaal niet naar me om. Ik heb ze verzorgd als mijn eigen kinderen maar tot nu toe geen telefoontje naar mij toe. 1 van ze woont in Holland. Ze bemoeit niet zegt ze tegen mijn zoon. Contact met der vader heeft ze ook niet. Ze blijft bij die familie van der moeder. Ik vind het erg. Toch ben ik niet boos op ze. Ik mis ze.

Verdriet

Ik heb verdriet hoor. Naast het verdriet dat ik om die kinderen en die man heb. Heb ik het zwaar. Het leven is zwaar. Financieel.  Zolang mijn zoon leeft kan hij me helpen. Mijn dochter hoopt aan de Franse kant te gaan wonen. Misschien ga ik met der mee als het ons gaat lukken. Ik moet weer helemaal opnieuw mezelf opbouwen.

buitenvrouw Paramaribo
voorbeeldfoto van cloudromance

Ik wil weer naar school. Al ben ik bijna 50. Ik ben niet dood. Ik ben een knappe vrouw. Mannen kijken wel naar me maar een man hoef ik voorlopig niet. Ze zijn niet anders dan Evert, Bijna allemaal hebben een vrouw thuis. waarom zijn mannen in Suruname zo?

Mannen in Suriname

Ze nemen vrouwen die afhankelijk van ze zijn. Ze willen een domme vrouw. Een vrouw zonder behoorlijke scholing. Zodat ze die vrouw kunnen mishandelen en dat ze kunnen doen en laten wat ze willen. Daarom praat ik met mijn dochter en ik praat ook tegen andere vrouwen van Suriname. Trap niet in de mooie praatjes van een man. Zorg dat je je eigen diploma hebt. Raak vooral niet te snel zwanger.

[quads id=1]

Niet te snel zwanger raken

En het belangrijkste: Neem nooit een man die al een vrouw heeft want al geloof je niet in Karma. Het bestaat wel. Mijn leven is mijn straf. Doen jullie mij niet na hoor. Maar ik ben er nog. Ik ben niet doodgegaan. Dat was het hoor FamilieNieuws. Ik hoop dat veel jonge meisjes dit verhaal lezen. Deel het met ze.  Ik was nog geen 20 toen ik deze man ontmoette. Hij heeft me vernietigd. Echt waar. Thanks

Franse kant

Oja, zijn er andere vrouwen die dit ook hebben meegemaakt? Hoe hebben ze het aangepakt. Is leven aan de Franse kant een mogelijkheid? Mijn dochter kent mensen daar en is al een paar keer gegaan. Hopelijk gaat het ons lukken.

Gerelateerde verhalen:

Anonieme vraag: Hebben alle mannen in Suriname een buitenvrouw?

Anoniem – Ik was buitenvrouw en ben nu binnenvrouw ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig