Persbericht – SZF Suriname heeft nu een Geneesmiddelen Infolijn

szf Suriname
Goed nieuws. Steeds vaker wordt het SZF geconfronteerd met klachten van verzekerden ten aanzien van het betrekken van geneesmiddelen bij de diverse apotheken. Ze hebben daarom iets nieuws: SZF Suriname heeft nu een Geneesmiddelen Infolijn (GILLijn).

[quads id=1]

Via deze infolijn zal aan de verzekerden en dienstverleners informatie worden verstrekt over geneesmiddelen, de prijs, de beschikbaarheid van zo een medicijn en de apotheek waar het kan worden verkregen. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan! Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan anderen

[quads id=1]

SZF Suriname

NII schreef het volgende hierover: SZF introduceert de Geneesmiddelen Infolijn (GILLijn). De Stichting Staatsziekenfonds introduceert op woensdag 21 augustus 2019 de SZF Geneesmiddelen Infolijn (GILLijn). Via deze infolijn zal aan de verzekerden en dienstverleners informatie worden verstrekt over geneesmiddelen, de prijs, de beschikbaarheid van zo een medicijn en de apotheek waar het kan worden verkregen.

[quads id=1]

Klachten van verzekerden

Steeds vaker wordt het SZF geconfronteerd met klachten van verzekerden ten aanzien van het betrekken van geneesmiddelen bij de diverse apotheken. De verzekerde krijgt onder andere te horen dat bepaalde medicijnen niet op het SZF-recept verkrijgbaar zijn, of dat de verzekerde ervoor zal moeten betalen.

[quads id=1]

Betalen of niet

Indien de apotheek een geneesmiddel duurder inkoopt, kan deze toestemming vragen aan de Stichting Staatsziekenfonds om het middel ten laste van het SZF aan de verzekerden te verstrekken. Iedereen kan gebruik maken van deze Geneesmiddelen Infolijn. De Stichting Staatsziekenfonds Suriname wil met deze GILLijn het contact tussen de verzekerden en de verschillende dienstverleners, waarmee zij een dienstverleners overeenkomst heeft, verstevigen.

[quads id=1]

De GILLijn is van maandag tot en met vrijdag, vanaf 07.00 uur tot en met 15.00 uur, te bereiken op de volgende telefoonnummers: 597 850-6061 en 597 850-5682. Ook via de mail kan er informatie worden opgevraagd: [email protected]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland