8 jaar gevangenisstraf na ruzie om een 5 SRD in Suriname

5 SRD Suriname
Hoeveel is een mensenleven eigenlijk waard? Een man in Suriname is doodgegaan om een 5 SRD.

[quads id=1]

Hij gaat een aantal jaar de bak in. Bekijk onderstaand bericht om meer te lezen over zijn onnodige daad. Of was het wel zelf verdediging?
Doodgegaan in Suriname

Suriname Times schreef het volgende: Acht jaar celstraf voor doden ander. Albert K is vorige week veroordeeld tot acht jaar celstraf voor het doden van een ander om SRD 5. De rechter gelastte dat de man gedurende zijn detentie begeleiding krijgt van een psycholoog en de Forensische Maatschappelijke Zorg.

[quads id=1]

Met een schop

Albert K verklaarde dat hij het slachtoffer slechts met een delfschop heeft geslagen. Uit het rapport van de patholoog en de verklaring van een getuige blijkt echter dat het slachtoffer met een voorwerp is gestoken in de borst. De rechter nam mee dat voorwaardelijke opzet voor levensberoving is bewezen want als iemand met een scherp voorwerp in de borst wordt gestoken, neemt hij de aanmerkelijke kans dat de ander het leven kan laten.

[quads id=1]

Niet bewezen

Zij acht voorbedachten rade niet bewezen. De officier van justitie had tien jaar celstraf geëist. Zij zegt dat uit het politioneel onderzoek blijkt dat het slachtoffer en de verdachte een woordenwisseling kregen om SRD 5.

5 SRD

Uit het psychologisch rapport blijkt dat indien het strafbare feit wordt bewezen dit de man in verminderde mate toe te rekenen is. De advocaat van Albert K vindt dat noodweerexces is bewezen en vroeg om de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. Hij zegt dat het slachtoffer op het erf van Albert K ging en hem uitlokte.

[quads id=1]

Volgens hem heeft de verdachte het slachtoffer niet met opzet gedood. In zijn laatste woord zei Albert K dat hij geen scherp voorwerp heeft gebruikt. Hij vindt dat de politie zijn zoon had moeten horen, want die was erbij toen het voorval plaatsvond

Bron:

Acht jaar celstraf voor doden ander

Geschreven door Tatjana Muskiet
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.