Opgelet – Mogelijk geen fruit en bladgroente meer meenemen vanuit Suriname – KLM vakantie Paramaribo

KLM vliegtuig vakantie ParamariboAmsterdam
Dit is echt niet leuk. Veel mensen zullen balen. Vooral de mensen die vanuit Nederland op vakantie komen naar Paramaribo.
Het lijkt erop dat je straks geen bladgroenten en fruit meer mag meenemen in het KLM vliegtuig naar. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met een ieder. Heel jammer, want dit is toch 1 van de leukste dingen van de vakantie: Lekker fruit en groente meenemen vanuit Suriname?
KLM Paramaribo

Passagiers die naar Nederland afreizen op een KLM vlucht, zullen binnenkort geen bladgroenten of fruit kunnen meenemen. De bagage-afdeling van KLM op Schiphol verklaarde vandaag tegenover onze nieuwsdienst, dat hoogstwaarschijnlijk deze regel binnenkort wordt ingevoerd. Volgens de bagage-afdeling worden nu nog de laatste passagiers doorgelaten met rauwkost.

Europese unie

Dit besluit zou alles te maken hebben met de verscherpte maatregelen van de Europese Unie, op import groenten en fruit. Per 1 september 2019 worden er wijzigingen doorgevoerd, onder andere in de zogenoemde ‘fytorichtlijn’. Deze richtlijn bevat beschermende maatregelen tegen import en verspreiding in de EU, van schadelijke organismen voor planten en voor plantaardige producten zoals ziekten en plagen. Suriname voldoet niet aan de voorwaarden om nog te kunnen exporteren naar de EU.

SLM

Noch de Surinaamse LuchtvaartMaatschappij (SLM) als de N.V. Luchthavenbeheer zeggen een transportverbod te hebben op groente- en fruitsoorten. Het ministerie van LVV zegt momenteel niet te kunnen reageren.

Bron:

http://www.abcsuriname.com/nieuws/1-lokaal-nieuws/5954-klm-gaat-hoogstwaarschijnlijk-over-tot-transportverbod-op-rauwkost

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland