7 verdachten horen strafeis voor dodelijke ontvoering Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam (video’s)

Boerenveen Suriname
Jdesse was misschien geen lieverdje maar hoe kunnen mensen zo wreed zijn? Verschrikkelijke beelden zijn het. De angst van Jdesse Boerenveen is van zijn gezicht af te lezen.

[quads id=1]

Terecht…hij werd dood teruggevonden. Denise, Lloyd, Brian, Dolf, Michael, Jeffrey en Audrienne hebben hun strafeis gehoord. De straf eis voor Denise, die vrouw die hem slaat in de video, was ‘maar’ 240 uur taakstraf en een half jaar voorwaardelijke cel. Bekijk de link voor meer details omtrent de zaak. Het draait allemaal om geld. Lees wat de andere strafeisen zijn. Zijn ze niet een beetje te laag?

[quads id=1]

Boerenveen Nederland

Het Parool in Nederland schreef het volgende hierover: Eisen tot 7,5 jaar cel voor fatale ontvoering Boerenveen
Justitie eist straffen tot 7,5 jaar voor het gijzelen, ontvoeren en mishandelen van Jdesse Boerenveen (40). Hij moet vanaf een strandje in Almere op 1 december 2016 uiteindelijk het Gooimeer in zijn gevlucht, waarna hij in het ijskoude water verdronk.

De meeste verdachten komen uit Amsterdam-Zuidoost, waar de dakloze Boerenveen uit Suriname een spoor van schulden had en waar hij op het laatst verbleef bij een kennis in Bijlmerflat Kikkenstein.

[quads id=1]

4 uur lang

Officier van justitie Marjolein Kubbinga acht bewezen dat Jeffrey K. (49), Brian D. (44) en Dolf M. (50) het slachtoffer vier uur lang vasthielden in de keuken van K.’s garage High Speed Tuning, toen nog gevestigd in Wormerveer. Zij moeten van het Openbaar Ministerie 16 maanden cel krijgen.

Boerenveen Suriname

Op door Brian D. gemaakte filmpjes is te zien hoe Denise D. (41) klappen geeft aan Boerenveen. Om de schuld van 4000 euro die hij bij haar had, lijkt de gijzeling begonnen. Boerenveen had die ‘vier kop’ van haar aangepakt om een Volkswagen Polo voor haar te kopen, maar had van het geld volgens haar dure kleding gekocht, waaronder een gewatteerde capuchonjas, die ze in de garage van hem afpakte. Het OM wil voor haar een werkstraf van 240 uur en een half jaar cel voorwaardelijk.

[quads id=1]

Hoogste straffen

De hoogste straffen moet de rechtbank opleggen aan Lloyd ‘Banks’ B. (41), Audrienne C. (40) en Michael F. (37), vindt justitie. Zij kwamen naar de garage en namen Boerenveen over van zijn gijzelaars. Ook Lloyd B. had een vordering op het slachtoffer, van zo’n 7000 euro. Ze brachten hem naar Almere, waar een kennis van Boerenveen een deel van de schuld zou voldoen, maar die betaalde uiteindelijk niet omdat hij de zaak niet vertrouwde.

In het water gesprongen

Boerenveen werd daarop naar het strandje bij Almere Haven gebracht, waar hij waarschijnlijk werd mishandeld. Lloyd B. had Audrienne C. tevoren geappt: ‘We gaan op actie’. Aan een kennis bevestigde B. later, eveneens per Whatsapp, dat hij Boerenveen inderdaad ‘totaal had gesloopt’.

Hij bekende tegenover de rechtbank op Schiphol dat hij Boerenveen een vuurwapen heeft getoond. Hij appte de kennis ook: ‘Hij is in het water gesprongen’.

[quads id=1]

Mishandeld

Aanklaagster Kubbinga verwijt het de drie dat ze Boerenveen drie uur hebben vastgehouden en hem gezamenlijk zo hebben mishandeld, ‘verzwakt’ en bang gemaakt dat hij het 6 graden koude water in moet zijn gerend, en dat ze vervolgens geen hulp voor hem hebben ingeroepen, hetgeen ook strafbaar is.

Op 22 december 2016 werd Boerenveen dood gevonden bij het eilandje tegenover het strand.

[quads id=1]

De advocaten zullen in hun pleidooien woensdag en donderdag voornamelijk vrijspraak vragen. Het is heel onduidelijk wat is gebeurd, wie welke rol speelde en wie had moeten verwachten dat het zo slecht met Boerenveen zou aflopen.

De rechtbank doet op 12 september uitspraak.

Video’s

Bekijk hier de nieuwe video erover:

Bekijk (nogmaals) de eerdere video:

Eerdere berichten:

Denise, Lloyd, Brian, Dolf, Michael, Jeffrey en Audrienne verdacht van betrokkenheid moord Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam (video)

Bron:

https://www.parool.nl/amsterdam/eisen-tot-7-5-jaar-cel-voor-fatale-ontvoering-boerenveen~b6fb1322/

Geschreven door Paul Vugts
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland