Reiziger uit ebola gebied afgezonderd nadat hij vanuit Amsterdam met KLM naar Paramaribo is gevlogen (video’s)

ebola KLM Paramaribo
Hierbij een belangrijke bekendmaking vanuit de regering: Ebola is een hele ernstige en levensbedreigende ziekte. Vooral in Democratische Republiek Congo maakt de ziekte veel slachtoffers en groeit in een rap tempo.

[quads id=1]

Vandaar dat Suriname een passagier, die via KLM vanuit Amsterdam, Paramaribo is binnengevlogen, apart heeft gezet. Dit vanwege een vastgesteld protocol. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Hoe is het mogelijk dat de persoon op de vlucht zat naar Suriname? Lopen de andere mensen op de vlucht geen risico? En is Suriname voorbereid op een eventuele Ebola uitbraak? Laten we hopen dat de passagier GEEN Ebola heeft.

[quads id=1]

KLM Suriname

HET NII Suriname schreef het volgende: De directeur van het Ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun is op de hoogte gesteld over een reiziger die gisteren rond 15.30 in Suriname is geland met de KLM. Deze persoon komt uit de democratische Republiek Congo, alwaar in enkele staten de Ebola heerst. Hierdoor is op 17 juli jongstleden door de World Health Organisation (WHO) verklaard dat er in dat land een Ebola uitbraak zich heeft voorgedaan.

[quads id=1]

Besmet kan zijn

Door dit bericht over de komst van de persoon, is tijdig het protocol over hoe te handelen met eventueel een persoon die besmet kan zijn, ingezet. Het alert is via de International Health Regulations Officer binnengekomen. Binnen dit kader is alertheid in acht genomen en is reeds vroeg hieromtrent contact geweest tussen de directeur en de coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), Jerry Slijngaard. Twee leden van het first response team waren meteen gemobiliseerd om richting de Johan Adolf Internationale Luchthaven te gaan.

[quads id=1]

Verhogen alertheid

In een vorig bericht van het Ministerie is reeds melding gemaakt dat reeds een aanvang was gemaakt met het verhogen van haar alertheid. Verder zegt Jessurun dat hoewel de persoon geen symptomen vertoont en niet komt uit het geteisterd gebied in de democratische Republiek Congo, hij toch is afgezonderd. Zij benadrukt dat wordt gehandeld binnen het vastgestelde Protocol, zodat de juiste structuren voor internationale gezondheidsvoorschriften van de WHO kan worden opgevolgd. Bij aankomst van deze vlucht zijn daarnaast alle passagiers voorzien van een passenger location card. Hierdoor wordt de monitoring door alle betrokken actoren in de gaten gehouden.

Nodige veiligheidsmaatregelen

Jessurun verduidelijkt ook dat het ministerie conform het protocol, in contact blijft met de PAHO/ WHO om de nodige richtlijnen van dit proces te volgen. Het is goed dat ons land niet zonder meer beperkingen kan opleggen aan het reizigerspubliek, dit op straffe van consequenties. Het is volgens haar van eminent belang dat de samenleving ervan op de hoogte wordt gesteld van het feit dat alle nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen en dat het ministerie totaal niets aan het toeval overlaat.

[quads id=1]

Volledig onder controle

Gedurende de dag was het coördinatieteam in een meeting geweest op het NCCR met diverse stake holders waaronder BOG, Volksgezondheid, Directoraat Nationale Veiligheid, de Immigratiedienst en het Centraal Lab. De zaak wordt volgens het voor ons land geldende protocol afgehandeld en is volledig onder controle

Bekijk hier wat video’s over Ebola in Congo:

Bron:

http://www.deboodschap.today/protocol-inzake-ebola-ingezet-voor-reiziger-uit-congo/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland