Politie agent Marciano Bronne uit Suriname maakt eind aan zijn leven – KPS geschokt

politie Suriname
Hij zou zichzelf in de auto, in politie uniform voor zijn werk, door het hoofd hebben geschoten. Het politiekorps van Suriname is geschokt door de zelfdoding van hun collega Marciano Bronne.
Politiewoordvoerder Humprey Naarden is in gesprek met de krant hierover. Bekijk het bericht om te lezen wat hij vertelt over het incident. Bronne heeft ooit gewerkt op het station te Uitvlucht. En hij was jeugdparlementslid. Politieagenten zijn ook mensen. Moeten ze beter begeleid worden? Wij van FamilieNieuws wensen alle collega’s en overige nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.
Agent Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Politiekorps geschokt door zelfdoding agent. “Het is nooit prettig om te horen dat een collega op deze manier uit het leven is gestapt. Het brengt een shock binnen de organisatie en het doet je wat”, zegt politiewoordvoerder Humprey Naarden in een gesprek met de krant. Hij reageert op een recent geval waarbij een collega, Marciano Bronne, zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt in Apoera.

Nog geen rapportage

Veel kon de politiefunctionaris niet kwijt, omdat de voorlichtingsafdeling nog geen rapportage over het geval had ontvangen. De overleden agent heeft naar de krant verneemt zondagavond de daad in zijn voertuig gepleegd. Hij was in uniform gekleed en zou zich met zijn dienstwapen door zijn hoofd hebben geschoten voor het politiebureau van Apoera.

Naarden vertelt dat hij duidelijk heeft gemerkt dat de lichtingsgenoten van Bronne helemaal van slag zijn. “Ze zijn helemaal down, want ze hebben lief en leed met hem gedeeld. Ik snap dat ze nu nog geschokt zijn.” Ook korpschef Roberto Prade die maandag officieel geïnstalleerd is, reageerde volgens de politietopper geschokt door het nieuws.

Ook mensen

Het geval ligt volgens Naarden heel erg gevoelig binnen de organisatie. Er is daarom bij de ceremonie rond de installatie twee minuten stilte in acht genomen voor het heengaan van de collega. Het verlies van Bronne is volgens Naarden een duidelijk voorbeeld van het feit dat politieambtenaren ook mensen zijn.

Social media

“We zitten ook met problemen. Men denkt dat agenten supermensen zijn. We krijgen ook onze beproevingen. We vinden het jammer dat het bij dit geval zo is gegaan.” Over geluiden over het motief van de dood van Bronne zegt Naarden niet vooruit te willen lopen op het onderzoek. “Ik wil niet gaan speculeren zoals zaken die op sociale media worden gezegd. Je vraagt je wel wat dingen af. Kon hij niet met iemand erover praten?”

Afdeling personeelszorg

De afdeling Personeelszorg is er volgens de functionaris precies om zulke redenen in het leven geroepen en agenten die met problemen zitten op te vangen. “Het doet je dan extra pijn dat die afdeling er is en hem niet heeft kunnen helpen”, zegt hij verslagen. Bronne heeft voordat hij op Apoera gestationeerd was gewerkt op het station te Uitvlucht. De agent is ook gewezen jeugdparlementslid.

Gerelateerde berichten:

Politie agent dood aangetroffen in auto te Paramaribo. Moord of zelfmoord?

Militair schiet vrouw dood en daarna zichzelf ~ Moord en zelfmoord Suriname

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/20/politiekorps-geschokt-door-zelfmoord-agent/

Geschreven door Cheflin Paulus