Alle 234 passagiers overleven vliegtuig ongeluk na botsing met vogels – indrukwekkende video’s – buitenland

vliegtuig ongeluk
Een buitenlands vliegtuig met meer dan 200 passagiers vloog door een zwerm spreeuwen tijdens het opstijgen.

[quads id=1]

Hierdoor vielen beide motoren uit. De piloot wist toch het vliegtuig op spectaculaire wijze terug op de grond te brengen. Tientallen raakten gewond maar het belangrijkste is: niemand is overleden. Bekijk de indrukwekkende video’s van binnen en buiten het vliegtuig. Wat een meesterwerk van de piloten.

[quads id=1]

vliegtuig ongeluk

Passagier filmt noodlanding vliegtuig na botsing met zwerm vogels (bird strike). Een Russisch passagiersvliegtuig heeft een noodlanding moeten maken, nadat het vlak na het opstijgen in een zwerm meeuwen vloog. De piloten wisten het vliegtuig, zonder draaiende motoren en zonder landingsgestel, te laten landen in een maisveld. 23 mensen raakten gewond.

[quads id=1]

234 passagiers

vliegtuig ongeluk

Het betreft de Airbus A321 van Ural Airlines. Het vliegtuig, met aan boord 234 passagiers, was net opgestegen vanaf luchthaven Zhukovsky toen beide motoren door een vogelaanvaring uitvielen. Volgens Ural Airlines landde vlucht U6178 op ongeveer één kilometer van de luchthaven in een veld.

Problemen met de motor

Een passagier filmde de noodlanding. Duidelijk is te horen dat de motoren problemen hebben. Hoewel er eerst enige paniek heerst, verlaten de inzittenden na de landing rustig het toestel via de noodglijbanen.

Bekijk hier de indrukwekkende video’s van de crash:

[quads id=1]

[quads id=1]

Simulatie video:

[quads id=1]

Een aanvaring met vogels noemen we een bird strike. Lees hier wat dat precies betekent

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/4814986/passagier-filmt-noodlanding-russisch-vliegtuig-nadat-het-tegen-zwerm

https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/russisch-passagiersvliegtuig-maakt-noodlanding-in-weiland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland