Denise, Lloyd, Brian, Dolf, Michael, Jeffrey en Audrienne verdacht van betrokkenheid moord Jdesse Boerenveen uit Suriname in Amsterdam (video)

Boerenveen Suriname
Jdesse Boerenveen uit Suriname werd een tijdje geleden als vermist opgegeven in Nederland. Later werd hij dood teruggevonden.

[quads id=1]

Morgen staan maar liefst 7 verdachten terecht in deze zaak. Voor zijn dood werd hij doodsbang op video vastgelegd. Hij leek te zijn gegijzeld. Bekijk onderstaand bericht voor de uitgebreide informatie omtrent de vermissing en de dood van de vriendelijk en vrolijke Jdesse, die altijd blut was. Heeft dat hem in de problemen gebracht?

[quads id=1]

Jdesse uit Suriname

Het Parool Nederland schreef het volgende: Zeven verdachten staan terecht in zaak omgekomen Jdesse Boerenveen. Jdesse Boerenveen (40), die verbleef bij een vriend in de Bijlmer, werd door schuldeisers gegijzeld, aan andere schuldeisers overgedragen en weken later dood gevonden in het Gooimeer bij Almere. Ruim tweeënhalf jaar later staan zeven verdachten terecht.

Een Hosselaar

Hij was een hosselaar. Vriendelijk, vrolijk vaak, maar altijd blut. Hij leefde van geld dat hij met zijn vlotte babbel her en der wist los te peuteren, maar van terugbetalen kwam het niet. Bij gebrek aan een vast adres sliep Surinamer Jdesse Boerenveen overal en nergens in Amsterdam en omstreken, het laatst bij een kennis in Bijlmerflat Kikkenstein.

Die sprak op 6 december 2016 twee agenten aan op straat. Hij had Jdesse al vijf dagen niet kunnen bereiken en dat was niets voor hem. De politie noteerde Boerenveens gegevens en wat bijzonderheden, zoals de onvolgroeide linkerhand die hij het liefst verborg, en zette hem op de lijst van vermisten.

Zorgwekkend filmpje

Nog onwetend van het zorgwekkende filmpje dat al snel zou opduiken, opgenomen in de middag van 1 december.

[quads id=1]

Boerenveen Suriname

Doodsbang

Daarop is een doodsbange Boerenveen te zien, in zijn gewatteerde zwarte capuchonjas gezeten aan een keukentafel met een telefoon aan zijn oor. Hij krijgt klappen en wordt bedreigd door twee mannen en een vrouw die een paar duizend euro van hem terug willen.

Die heeft Boerenveen niet, en zijn telefoontje naar een kennis haalt niets uit. De vrouw, de Amsterdamse Denise D. (41), pakt Boerenveen zijn jas af, maar veel meer is van hem niet te halen.

Gedwongen om in te stappen

Gaandeweg meldt zich een tweede groepje van drie schuldeisers in de garage. Boerenveen wordt in de namiddag gedwongen in te stappen in één van de twee auto’s waarin de drie zijn gekomen, waaronder een Chrysler Voyager. Het groepje rijdt naar Almere, omdat Boerenveen daar in een wanhoopspoging een kennis heeft benaderd die volgens hem een deel van zijn schulden kan voldoen.

[quads id=1]

Afspraak

Bij station Almere Muziekwijk in Nederland komt het rond zes uur ’s avonds tot een afspraak, maar de kennis vertrouwt de mannen niet die komen opdagen. Omdat hij Boerenveen ook niet ziet, weigert hij te betalen.

Het gezelschap rijdt vervolgens met Boerenveen naar het strandje aan de Gooimeerdijk-West en de Strandweg in Almere Haven,.

Daar zien getuigen ‘s avonds een groepje donkere mannen bij drie auto’s, waaronder de eerdere genoemde Chrysler Voyager. Die blijkt laat in de avond te zijn vastgelopen in het mulle zand en moet ’s nachts door een bergingsbedrijf worden weggetakeld.

Neergeschoten

Op 12 december wordt één van de bij de gijzeling van Boerenveen betrokken mannen, Almeerder Lloyd B. (41), in Amsterdam neergeschoten, op IJburg, maar de achtergrond van die schietpartij blijft onduidelijk.

[quads id=1]

Drie weken na zijn verdwijning, op 22 december 2016, vindt de politie tijdens een zoekactie Boerenveens lichaam bij het eilandje tegenover het Almeerse strand.

Waarschijnlijk is hij daar op 1 december al omgekomen.

Maar hoe? Waardoor? De zeven verdachten die gaandeweg worden gearresteerd, laten er niets relevants over los.

Zeven verdachten

Behalve om Denise D. en Lloyd B. gaat het om Brian D. (44), Dolf M. (50), Michael F. (37), Jeffrey K. (49) en Audrienne C. (40). Zij staan vanaf maandag terecht in de rechtbank op Schiphol. Allemaal worden ze vervolgd voor vrijheidsberoving; Lloyd B., Michael F. en Audrienne C. worden er ook van beschuldigd Boerenveen ‘zodanig bedreigd te hebben’ dat hij ‘te water raakte en verdronk’.

[quads id=1]

Want dát is uiteindelijk het meest voor de hand liggende scenario: dat de gegijzelde schuldenaar op het strandje in het water is gedreven of daar in paniek in is gerend, en uiteindelijk is verdronken. Hij had wel zwemdiploma’s, maar het water was ijskoud. Op zijn lichaam zijn bij sectie geen verwondingen gevonden waaraan hij kan zijn overleden.

Zo lang

Het zal voor justitie ook ruim tweeënhalf jaar na het gebeurde een zware dobber worden te bewijzen wie welke rol heeft vervuld.

Jeffrey K. wordt overigens ook beschuldigd van het bezit van een kilo cocaïne en twintig kogels; Michael F. had op de dag van zijn arrestatie gestolen politiekleding in bezit.

Bekijk hier een video over de zaak:

[quads id=1]

Eerdere berichten

Video: Vermiste Jdesse Boerenveen dood teruggevonden

Vermissing – Jdesse Boerenveen

Bron:

https://www.parool.nl/amsterdam/zeven-verdachten-staan-terecht-in-zaak-omgekomen-jdesse-boerenveen~b755e2df/

Geschreven door Paul Vugts
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland