Studente Ravella NIET veroordeeld voor moord op haar vriend Shakur Merkus uit Paramaribo (video)

Shakur Paramaribo
Heeft Shakur, zijn vriendin Ravella gedwongen om een zwangerschap te beëindigen? Ging de ruzie daarover? Mishandelde hij haar in de auto? Waren ze nog een koppel want ze hadden een paar uur voor zijn dood wel omgang. Was het moord op voorbedachte rade?

[quads id=1]

De rechter vond moord NIET bewezen en heeft Ravella veroordeeld tot 12 jaar celstraf! Voor doodslag! De nabestaanden van Shakur blijven met lege handen achter. Is het een eerlijk proces geweest? Ravella krijgt nog een kans. Zij kan haar studie nog afmaken. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie omtrent de dood van Shakur Merkus. Bekijk nogmaals de video erover om je geheugen op te frissen. Een vreselijke gebeurtenis waarbij er alleen maar verliezers zijn. Sterkte aan de families

[quads id=1]

Doodslag in Paramaribo

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Natin-studente moet 12 jaar de bak in voor doodslagzaak. Ravella H. is door kantonrechter Siegline Wijnhard op de rechtszitting van donderdag veroordeeld voor doodslag van haar vriend Shakur Merkus (21). Ze legde de verdachte een celstraf van twaalf jaar op onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

[quads id=1]

Eis van 15 jaar

Ravella H. bracht het slachtoffer vorig jaar 7 februari door messteken om het leven in Paramaribo . In deze zaak had officier van justitie, Claudia Bruining, reeds vijftien jaar celstraf geëist tegen de verdachte. De openbare aanklager vindt moord bewezen, terwijl raadsman Raoul Lobo van noodweer of noodweerexces spreekt. De magistraat voerde aan dat er niet gebleken is dat de veroordeelde met voorbedachten rade en in kalm beraad heeft gehandeld. Ze achtte moord niet bewezen en veroordeelde Ravella H. voor doodslag.

[quads id=1]

Noodweer?

Lobo voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard moet worden, omdat twee processen-verbaal uit het dossier ontbraken. Deze hebben een tijdspanne van acht dagen. Dit noemde de raadsman een ernstig tekort. Hij noemde de documenten onaanvaardbaar, omdat ‘ontlastende’ verklaringen niet waren opgenomen in het dossier. De magistraat verwierp dit verweer en voerde aan dat uit het onderzoek niet gebleken is dat de documenten opzettelijk achtergehouden waren. De kantonrechter merkte op dat de verdachte niet in haar belangen geschaad is. De informatie die de documenten bevatte, waren juist in het voordeel van Ravella H. De rechter benadrukt meteen dat de politie geen schoonheidsprijsje hiervoor krijgt. Ze heeft op grond hiervan de strafmaat verdisconteerd.

[quads id=1]

Geen letsels

De magistraat stelde dat uit het onderzoek niet is gebleken dat het mes door de verdachte meegenomen was. Ook had de verdachte aangegeven dat ze over en weer geslagen werd in het voertuig. Uit het visum van de arts is niet gebleken dat de verdachte letsels had opgelopen. En ook al was het zo, zei Wijnhard, rechtvaardigt dit niet het gepleegde feit. Ze verwierp het verweer van de raadsman dat Ravella H. gehandeld zou hebben op basis van noodweer of noodweerexces.

[quads id=1]

Zwangerschap afbreken

Uit het obductie rapport is gebleken dat de messteken op fatale plekken toegebracht waren. Volgens de magistraat zijn deze verwondingen willens en wetens op de meest fatale plekken op het lichaam toegebracht. Wijnhard heeft rekening gehouden met het psychologische rapport, waarin aangegeven is dat er een fikse ruzie was ontstaan. Ze hadden een relatie met elkaar, hadden nog intiem contact gehad op die dag en in het voertuig ontstond er een ruzie. Ook is gebleken dat Ravella H. tegen haar wil een zwangerschap moest afbreken. Hierin had het slachtoffer een opdringerige en bepalende rol vervuld. De kantonrechter voegde toe dat de verdachte een goede proceshouding heeft gehad en spijt heeft betuigd.

Bekijk hier (nogmaals) de video ervan:

Eerdere berichten:

“Ik heb hem gestoken, hij heeft me geslagen’. Over de moord op Shakur te Paramaribo

Meer over de moord op Shakur Merkus in Paramaribo – vriendin Ravella nog steeds niet veroordeeld (video)

Geschreven door Wanita Ramnath

Bron: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54112

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland