Tyron Spong in Amerika aangklaagd

Spong Amerika

Onze Tyron Spong is in Amerika aangklaagd. Er zou een poema zijn ontsnapt die hij illegaal in bezit zou hebben. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

Algemeen Dagblad schreef het volgende: Nederlandse profbokser aangeklaagd na ontsnapping van poema in Florida. De Nederlandse profbokser Tyrone Spong (33) is in Florida aangeklaagd voor het illegaal bezit van een poema. Het beest ontsnapte in januari en moest verdoofd worden door agenten. Spong is een Surinaams-Nederlands bokser en kickbokser. Op 5-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland.

[quads id=1]

Volgens de politie komen er in Parkland, Florida, weliswaar wilde poema‘s voor, maar volgens de onderzoekers moet het hier gaan om een ‘tam’ exemplaar dat thuis werd gehouden. Het beest zou in gevangenschap groot geworden zijn. De poema was ondervoed toen het beest werd aangetroffen, maar maakt het inmiddels weer goed. De uit de kluiten gewassen kat zit nu in een opvang.

[quads id=1]

Spong is een grote naam in de kickboks-wereld. Hij werd Europees kampioen en won in het verleden partijen tegen grootheden als Peter Aerts en Remy Bonjasky. Daarna stortte hij zich op het boksen.

[quads id=1]

De manager van Spong heeft lokale media laten weten niet te willen reageren op de zaak.

Bron:

https://www.ad.nl/buitenland/nederlandse-profbokser-aangeklaagd-na-ontsnapping-van-poema-in-florida~a96bffc4/