Prinses Christina uit Nederland overleden

prinses Nederland
De dochter van oud-koningin Juliana en de jongste zus van oud-koningin Beatrix is overleden. De 72-jarige prinses had botkanker en overleed vanmorgen.
Prinses uit Nederland

Te Telegraaf schreef het volgende hierover: Prinses Christina (72) overleden. Prinses Christina is vanmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enkele jaren aan botkanker. De prinses overleed vrijdagmorgen op het complex van Paleis Noordeinde, delen koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix „met groot verdriet” mede, aldus de RVD.

Besloten kring

Het stoffelijk overschot van de prinses, de jongste zus van prinses Beatrix, wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen.

De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend. Christina werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren als prinses Marijke. Ze was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard en de jongste zus van Prinses Beatrix. Later veranderde ze haar naam naar Christina, haar tweede doopnaam.

Naam veranderd

Ze trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Ze scheidde in 1996 en kwam daarom niet meer in aanmerking voor troonopvolging, aldus de RVD.

Gescheiden

Prinses Christina woonde onder meer in New York en in Italië.

Later meer

prinses Nederland
Prinses Christina en koningin Maxima uit Nederland in 2001 tijdens Prinsjesdag.Ⓒ ANP

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1380725435/prinses-christina-72-overleden?utm_source=(direct)&utm_medium=webpush