Waarschuwing voor vrouwen: ‘Intieme delen stomen kan gevaarlijk zijn’ (video’s) – Faya Watra in Suriname

Faya Watra Suriname
Een interessant bericht wat veel vrouwen in Suriname ook aangaat. Stomen is iets wat veel vrouwen hier doen. We noemen het ook wel Faya Watra. Het wordt ook steeds vaker gedaan in de westerse wereld. Misschien weten ze gewoon niet hoe het moet.

[quads id=1]

We kennen de voordelen: Hygiëne en strakheid. Maar volgens het artikel kan het ook gevaarlijk zijn. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Wil je weten wat het precies is? Verschillende dames hebben hier interessante video’s over gemaakt. Een dame uit Suriname doet het zelfs even voor. Bekijk ze en deel de video met anderen!! Is Faya Watra een Surinaamse traditie? Doen jullie dit ook wel eens? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

[quads id=1]

Faya Watra in Suriname

De Telegraaf in Nederland schreef het volgende artikel hierover: Tweedegraads brandwonden na behandeling. Waarschuwing: intiem stomen niet heilzaam. Gynaecologen waarschuwen voor de mogelijke gevaren van intiem stomen bij vrouwen. Vaginaal stomen komt uit Azië en Afrika.

De stoombaden, waarbij vrouwen boven heet water met kruiden zitten, zien een stijging in populariteit, schrijft de BBC. Actrice Gwyneth Paltrow heeft het weleens aangeprezen en sindsdien zouden steeds meer vrouwen het proberen. Het zou werken als ’detox’.

[quads id=1]

Sommigen geloven dat stomen meer voordelen heeft, zoals het strakker maken van de vagina of het verminderen van menstruatiepijn. Daarvoor zijn geen wetenschappelijke aanwijzingen.

Infecties en irritatie

Dokter Vanessa Mackay van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists herhaalt nog maar eens dat het ’een mythe’ is dat de vagina een speciale behandeling nodig heeft. Aan de buitenkant af en toe met zeep wassen, binnenin helemaal niets doen, zo luidt het devies.

[quads id=1]

Af en toe met zeep wassen

„Het stomen van de vagina kan de gezonde balans en de pH-nivevau’s van de vagina aantasten. Het kan leiden tot irritatie en infecties. Het kan ook de gevoelige huid rond de vagina verbranden”, aldus Mackay.

Brandwonden

Onderstaand incident verscheen op social media:
Met een Canadese vrouw is het slecht afgelopen. Zij zat twintig minuten boven kokend water. Dat herhaalde ze de volgende dag. Daarna liet ze zich opnemen in het ziekenhuis met tweedegraads brandwonden.

[quads id=1]

Betere voorlichting

Dokter Magali Robert, die het artikel over de Canadese vrouw schreef, zegt dat er betere voorlichting moet komen. „Ziekenhuizen moeten zich bewust zijn van alternatieve therapieën zodat ze vrouwen kunnen helpen een afgewogen keuze te maken, gebaseerd op genoeg informatie. Zo kan schade worden voorkomen.”

Bekijk hier de interessante video’s erover:

[quads id=1]

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Video – Wat is de vrouwenmantelplant en voor wat kun je het gebruiken?

Video: De voor en nadelen van ‘faya watra’

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1389952493/waarschuwing-vagina-stomen-niet-heilzaam

Foto’s van
https://www.parsleyandpumpkins.com/vaginal-steaming
https://www.facebook.com/cosmeticsnailsandspa/?tn-str=k*F
https://www.mindbodygreen.com/0-23308/moon-medicine-the-art-of-herbal-vaginal-steaming.html
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland