Meer over de dodelijke steekpartij in bar te Paramaribo – broers steken man dood

politie Paramaribo
Waarom gaan we eigenlijk uit? Om lekker te genieten, dansen en te ontspannen. Niet om andere mensen dood te maken toch?
[quads id=1]
2 broers waren betrokken bij een dodelijke steekpartij in een bar te Paramaribo. 1 van de broers ging volgens ooggetuigen een mes halen en kwam terug. Is dat voorbedachte rade? Moeten ze de gevangenis in of was het zelfverdediging. Bekijk het bericht om het volledige verhaal te lezen.

[quads id=1]

Bar Paramaribo

Starnieuws Suriname schreef het volgende hierover: Tien jaar geëist tegen broers voor doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op de rechtszitting van dinsdag tegen elk van de broers Gary C. en Fernando L. een celstraf van tien jaar geëist. De vervolgingsambtenaar acht doodslag bewezen. Beide broers waren betrokken bij een dodelijke steekpartij in een bar-dancing op 1 januari van dit jaar.

[quads id=1]

Met een schaar of mes?

Garcy C. beweert dat hij onschuldig is. Hij ontkende de aanklachten tegen hem. Hij zou met flessen en krukken hebben gegooid naar het slachtoffer. Zijn broer Fernando L. verklaarde dat hij het slachtoffer met een schaar had verwond. Getuigen verklaarden dat de verdachte een mes had gebruikt. Ook ontkende Fernando L. dat hij het mes was gaan halen om het slachtoffer ermee te steken. Hij zei dat hij niet de intentie had om het slachtoffer te verwonden. Fernando L. beweerde dat juist het slachtoffer een mes bij zich had om hem te verwonden.

Geen zelfverdediging

Volgens het OM was er geen sprake van een noodzakelijke zelfverdediging tegen een ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding. Fernando L. had de confrontatie met het latere slachtoffer zelf opgezocht en ging zelf het mes halen. Een getuige verklaarde dat hij zag dat de verdachte naar beneden ging, een mes uit zijn motorfiets haalde en weer naar boven ging. Een beveiligingsman had verklaard dat er over en weer werd gegooid met flessen. Hij zag het slachtoffer met een mes zwaaien. Kort daarna zag hij dat Fernando L. met een mes naar het slachtoffer ging.

[quads id=1]

Geen spijt

Het OM merkte op dat de broers geen spijt hebben van hun handeling en ook geen goede proceshouding hadden. Op 8 oktober zal advocaat Raoul Lobo pleiten in deze strafzaak.

Geschreven Wanita Ramnath
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland