Man zegt zwaar mishandeld te zijn door Militaire Politieagenten in Suriname –

politie Suriname
Een gebroken voet, kneuzingen in zijn ballen, scheuringen aan hoofd en nog meer. Normaal plassen kan hij niet meer. De man zegt op wreedaardige wijze mishandeld te zijn door leden van de Militaire Politie van Suriname

[quads id=1]

Hij is bang dat de zaak in de doofpot gestopt gaat worden. Hij wil best zijn klacht intrekken maar daar moet een schadevergoeding tegenover staan. Hij gaat het echt niet hierbij laten. Bekijk het bericht om te lezen wat er gebeurd is volgens de man. Moet hij hier een zaak van maken?

[quads id=1]

MP Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: ‘Ik zal vechten totdat de waarheid boven water komt’. De Militaire Politie (MP) onderzoekt de zaak waarbij een burger, Gilliano Meerzorg, zou zijn mishandeld door een aantal MP’s. Volgens een leidinggevende bij de mp-recherche, heeft het slachtoffer een andere draai gegeven aan hetgeen zich heeft voorgedaan.

De militaire topper zegt dat het onderzoek in volle gang is en het onderzoek zal uitwijzen wat precies gebeurd is. Ook worden er camerabeelden ter beschikking gesteld. Meer wil de bron niet kwijt, totdat het onderzoek achter de rug is.

[quads id=1]

Bloed in urine

Meerzorg vertelde dat hij zwaar mishandeld is door een aantal MP’s. Hoe groot de groep is weet hij niet. De mannen zouden hem zodanig hebben afgeranseld dat hij een gebroken voet, kneuzingen in de teelballen en scheuren aan het hoofd heeft overgehouden. Ook beweert de man dat hij bloed in zijn urine krijgt. Plassen gaat bijzonder moeizaam.

In gesprek met de krant stelt hij dat hij bereid is de zaak in te trekken mits hij een schadevergoeding krijgt.

[quads id=1]

Schadevergoeding

“Ik wil geen miljoenen. Misschien denken ze dat. Ze gaan zichzelf nu willen beschermen. Maar er is bewijs dat ik was opgenomen. Het visum is er. Ik zal vechten totdat de waarheid boven water komt. Ze hebben geen bloed gezien, dus ze denken dat ik geen ongeluk heb gehad. Maar wat inwendig speelt, is niet normaal. Ik heb vreselijk pijn, ik was geen verdachte. Hoe kan het dat ik zo behandeld ben?”, zegt Meerzorg verontrust.

Militair om loon gevraagd

Het slachtoffer zegt dat hij mishandeld is, omdat hij een militair, C.M om zijn loon vroeg. Hij heeft enkele dagen als beveiligingsman gewerkt voor een bedrijf in Frans Guyana. Via de militair is hij daar in dienst gekomen op een goudveld te Gransanti. Het slachtoffer wilde niet meer werken, omdat hij de situatie niet gunstig vond. Ook speelde het gegeven dat hij zich niet kon verdedigen een grote rol.

[quads id=1]

Hij kreeg een defect wapen van het bedrijf. “Het is heel erg gevaarlijk daar. Ik ben ook een paar keer met de dood bedreigd. Ik heb die militair gevraagd om mijn geld en dat is de reden dat ik werd mishandeld. Hij mag zelfs geen bedrijf hebben als militair. Dat weet hij ook. Hij moest uitbetalen”, aldus de benadeelde.

Met de dood bedreigd

Een collega van de militair in kwestie heeft Meerzog recentelijk benaderd om de zaak in te trekken. Dit is volgens hem duidelijk bewijs dat de daders de zaak in de doofpot willen stoppen. Meerzorg heeft na het geval contact opgenomen met de politieke partij ABOP, omdat hij zich hulpeloos voelde. Volgens Stefanus Ligorie, van de partij, bekostigt hij uit eigen zak de medicatie voor de man.

[quads id=1]

Uit eigen zak

Hij zou ruim SRD 700 hebben uitgegeven aan medicijnen. Hiervoor betaalde het slachtoffer al meer dan SRD 450 uit eigen zak in het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft ook aangifte voor zware mishandeling gedaan bij de politie Suriname aan de Keizerstraat op 30 juni 2019, nadat hij ontslagen was uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij kreeg van een arts enkele recepten uitgeschreven voor de complicaties. Ligorie zegt dat er een advocaat in de hand genomen zal worden. Hij belooft er alles aan te doen om te helpen duidelijkheid in de zaak te brengen.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/14/ik-zal-vechten-totdat-de-waarheid-boven-water-komt/

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland