Bekendmaking – Opkoopprijs van ei in Suriname mag niet meer dan SRD 1,12 zijn

ei Suriname
De overheid heeft besloten. Winkeliers in Suriname mogen niet meer dan 1,12 betalen voor een ei.

[quads id=1]

Dat betekent dat je echt geen SRD 2,50 meer mag betalen voor een ei in de winkel. Betaal je wel teveel dan kunt je een klacht indienen. Bekijk het bericht voor meer informatie en geeft het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn. Wat betaal jij voor een ei? En waar?

[quads id=1]

Ei kopen in Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende: Overheid beslist: Opkoopprijs ei SRD 1,12. Winkeliers moeten bij de opkoop niet meer dan SRD 1,12 per ei betalen. Als handelaren zich niet houden aan deze opkoopprijs, staat de winkelier vrij zijn beklag te doen bij de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T).

[quads id=1]

Ministerie van HI

Volgens de ministers van HI&T en van Landbouw, Veeteelt en Visserij is de prijs van een ei gedaald tot tussen SRD 1,25 en SRD 1,50. Enkele weken terug moest er nog SRD 1,75 per ei worden neergeteld. De overheid had de pluimveesector twee weken de tijd gegeven om de prijs van een ei te stabiliseren. Beide bewindslieden zegen dat de prijs mogelijk verder zal dalen omdat er tegen volgend maand een overschot aan eieren wordt verwacht op de markt.

Via het Nationaal Informatie Instituut laten de twee ministers weten dat er hard zal worden opgetreden tegen prijsopdrijving en degenen die misbruik maken van de situatie, waarbij de samenleving onnodig wordt gedupeerd.

[quads id=1]

Naar het buitenland

Eieren uit Suriname vinden op grote schaal hun weg naar Frans-Guyana, omdat de handelaren daar meer aan verdienen. Eerder werd aangegeven dat er een schaarste was omdat de kippen door het warme weer minder geneigd waren te leggen. De overheid stelde de pluimveesector onder druk om de prijs te verlagen anders zouden er eieren worden geïmporteerd. Het lijkt erop dat de sector eieren voor zijn geld heeft gekozen.

[quads id=1]

Klachten doorgeven
Klachten kunnen worden doorgegeven aan de afdeling ECD op het telefoonnummer 483949 of op het whatsapp nummer 08586256.

Eerdere berichten:

Binnen 2 weken 10 kilo afvallen, door middel van dit eieren dieet!

Wat kost een ei in Suriname? Adviesprijs kippenei SRD 1.60

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland