Tienermoeder Chanell Bottse uit Paramaribo haalt diploma – Suriname trots

geslaagd Paramaribo
Fantastische berichten om te delen. Chanell Bottse uit Paramaribo is het levende bewijs dat een kind niet het einde is van je carrière.

[quads id=1]

Op haar 14de raakte ze verliefd en toen ze 16 was raakte ze zwanger. Met haar kind aan haar zij zette ze door. En nu…nu heeft ze haar diploma. Bekijk het bericht om haar succesverhaal te lezen. Tik joe bigup Chanell. Helpen jullie mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit bericht.
p.s. Dit verhaal is geen aanmoediging om op je 16de zwanger te raken. Uiteraard is het zonder kinderen een stuk makkelijker om je diploma te halen <3

[quads id=1]

Chanell uit Paramaribo

geslaagd Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Chanell Bottse straalt trots uit met haar diploma van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) te Paramaribo. Deze mijlpaal bereiken ging niet over een leien dak. “Ik dacht dat ik het niet zou maken”, geeft ze eerlijk toe. “Maar als ik naar mijn dochter keek, zei ik tegen mezelf: ‘ik doe het voor haar’.

Trots

Al mijn studies moest ik met een kindje aan mij zij voortzetten, omdat ik een doel voor ogen had. Ik ben trots op wie ik ben. Alle wegen heb ik met succes bewandeld. Het maakt niet uit hoe groot je problemen zijn, als je plannen en dromen hebt ga er hard tegen aan”, is haar boodschap.

[quads id=1]

Als zestienjarig meisje raakte zij in verwachting van haar twee jaar oudere vriend, met wie ze nog steeds een relatie heeft. “Ik heb vanaf het begin de ondersteuning van mijn vriend zijn moeder gehad.” Ze zat toen in het derde leerjaar van het toen geheten LBGO in Paramaribo.

Vroeg een relatie

“Het was 2009 toen ik in de derde klas van het LBGO zat. Ik was veertien jaar en werd verliefd. Dat jaar doubleerde ik ook nog. Het jaar daarop ging ik wel over naar het vierde leerjaar.” Toen ze in november van dat jaar beviel, besloot ze dat schooljaar met haar zuigeling thuis te blijven.

[quads id=1]

Nadat ze het LBGO had afgerond, kon zij niet direct naar de kweekschool omdat zij niet voldeed aan de toelatingseis. Ze moest naar het mulo en kwam in het derde leerjaar terecht. Ze rondde het mulo in twee jaar af en vervolgde haar studie op het CPI.

Voor de klas staan

“Ik kreeg de nodige steun. Ik dacht: ‘ik moet mezelf, mijn moeder, mijn prinses en mijn vriend trots maken’. Ik wil een echte vrouw worden, dacht ik. Mijn droom is altijd geweest voor de klas staan.” Om het hoofd boven water te houden, heeft ze vier jaar slush moeten verkopen op de zaterdag. “Ik heb in het derde en het vierde jaar met het schoolwerk moeten vechten.”

[quads id=1]

geslaagd Paramaribo

Vakantie in Nederland

Op studiedagen moest ze vaker haar dochter meenemen omdat ze zonder oppas zat, want haar vriend werkte. “Als ik het opnieuw moest doen, zou ik geen tienermoeder willen zijn. Ik wil carrière maken.” Bottse uit Paramaribo zal nu gaan studeren voor de hoofdakte, maar gaat eerst genieten van een vakantie in Nederland.

Gerelateerde berichten:

Zwanger op haar 16-de was voor Danielle geen excuus om niet te slagen ~ Paramaribo

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/13/tienermoeder-zette-door-met-kindje-aan-haar-zij/

Foto’s van haar Facebook pagina
Geschreven door Naomi Hoever
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland