Mijn vriend is een rover en ik studeer rechten in Paramaribo – Anoniem Suriname

Suriname Paramaribo
Dit anonieme verhaal komt van Imani. Imani droomt ervan om later rechter te worden. Ze woont samen met Sergio in Paramaribo en leidt een luxueus bestaan. Ze hadden grootse plannen voor de toekomst maar Sergio is een andere richting opgegaan. De criminele kant. En nu zit hij vast. Het is een teleurstelling voor haar en voor beide ouders. Ze heeft Sergio beloofd dat ze op hem zal wachten. Ze vindt dat ze hem dat verplicht is. Is dat zo? Misschien is ze gewoon bang voor hem? Zou jij wachten op zo een crimineel als man? En zal hij ooit kunnen veranderen? Wat denken jullie?

[quads id=1]

Imani uit Paramaribo

Hallo iedereen. Als jullie de titel lezen dan weten jullie al dat ik een heel groot probleem heb. Velen van jullie zullen het mij ook kwalijk nemen dat ik hou van een crimineel. Maar misschien als ik jullie mijn verhaal vertel dan zullen jullie het wel begrijpen.

Sergio was niet altijd een crimineel. Ik ken hem al sinds de lagere school in Paramaribo. Natuurlijk waren we toen nog niet samen maar onze families waren heel close en we waren beste vrienden. Samen maakten we al toekomst plannen. We wilden allebei rechter worden. En we groeiden echt samen op. Onze ouders hebben ook een juridische achtergrond.

[quads id=1]

Studeren in Paramaribo

Een echte relatie kregen we ongeveer 5 jaar geleden. Toen was ik 19. Hij had al eens een ander vriendinnetje. Ik was daar helemaal niet blij mee. Maar wat kon ik zeggen. Ik was nog jong en hij ook. Maar we bleven vrienden en van het 1 kwam het ander. Sergio was van mij en we konden nu echt toekomstplannen gaan maken. Hij begon eerst met zijn studie. Ik was nog niet ready. Vorig jaar, net nadat ik begon met studeren, veranderde alles.

Hij stopte met zijn studie want hij ging werken. Zijn ouders waren diep teleurgesteld. Hij ging werken en wilde samenwonen. Hij had al een perceel en had inmiddels al gebouwd. Ik kon toen al weten dat het niet helemaal klopte. Ja, zijn ouders hadden wel wat geld maar daar kon hij nog helemaal geen aanspraak opmaken. We leiden een luxueus bestaan. Maar we hadden beiden niet zoveel geld. En nu had Sergio wel veel geld. Ik vroeg hem niets. Bang om geconfronteerd te worden met de waarheid. Ik was echt jong en dom. En dat ben ik nog steeds merk ik.

[quads id=1]

Veel geld

Hij werkte bij een financiële instelling en was tevens de financiële man van een directeur van een groot bedrijf. Geld stroomde binnen. Ik vond het prettig ja. Ik was jong en studeerde en had al een eigen huis. Eigen alles. Ik had een droomleven met Sergio.

Mijn ouders die ook in Paramaribo wonen kwamen een dag naar me toe om met me te praten. Ze waren altijd dol op Sergio maar ze wantrouwde de situatie. Mijn broer had namelijk een aantal roddels over Sergio opgepikt. Dat hetgeen hij deed niet helemaal zuiver was.

Hij was gestopt met studeren

Stom als ik was, confronteerde ik Sergio meteen. Hij werd heel erg boos en verbood me om mijn ouders nog in huis toe te laten. En als ik hen wilde geloven dan moest ik maar weer terug gaan naar mijn ouders. Volgens Sergio waren mijn ouders erop uit om onze relatie te breken. Alleen maar omdat ik geen ‘Meester’ zou trouwen. Ik geloofde dat ook want mijn ouders waren het er helemaal niet mee eens dat Sergio met zijn studie was gestopt.

[quads id=1]

Langzaam vervreemde ik mij van mijn ouders en mijn broer. Ik stond paal achter Sergio. Hij was mijn man en ik moest hem vertrouwen. Ik deed dat 99%. Er was nog altijd iets in mij dat de boel niet helemaal vertrouwde. Ik wist eigenlijk helemaal niets van hetgeen hij deed. Alleen datgene wat hij me vertelde. Ik zag geen loonstrookje, ik zag nooit collega’s en zijn uren waren heel onregelmatig. Het leek alsof ik bang was om hem ernaar te vragen. Bang om mijn leventje met hem kwijt te raken. Want ik had echt een leuk leventje.

Politie aan de deur

En verder hadden we gewoon geen problemen. Ik was een dag alleen thuis. De politie aan de deur kwam. Ze stormde het huis binnen opzoek naar Sergio. Die was er niet. Ze namen mij geboeid mee en ook nog een paar spullen uit het huis.

Ik heb de hele dag op het bureau gezeten. Ze stelden mij allemaal vragen. De dingen die ze zeiden over Sergio waren allemaal nieuw voor mij. Maar ik wist meteen dat ze waar waren. Al kan ik het van binnen niet geloven. Het lijkt een nachtmerrie. Later die avond hebben ze Sergio opgepakt. Ik mocht naar huis. Ik hoorde een week lang niets van hem.

Meerdere berovingen

Ik zat bij mijn ouders. Die zijn mij direct komen halen. Toen belde Sergio mij. Hij zei niet veel maar zei me wel dat alles dat de politie had gezegd waar was. Sergio is betrokken geweest bij meerdere ( en soms gewapende)  berovingen en heeft heel wat andere criminele en corrupte dingen gedaan. Hij een grote speler binnen een criminele organisatie. Meer kan ik hier niets over zeggen maar onze toekomstplannen lijken absoluut niet meer op elkaar.

Ik wilde nog steeds rechter worden. En Sergio is een crimineel. Een rover. Ik zou hem eigenlijk direct moeten dumpen. Maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb hem zelfs beloofd dat ik hem niet in de steek zal laten. Sergio is geen moordenaar. Hij is wel een grote crimineel. Het gaat alleen maar om geld.

[quads id=1]

Niet meer welkom

Ik heb ook van zijn geld genoten. Daarom vind ik dat ik hem niet zomaar in de steek kan laten. En wie zegt dat hij het zal accepteren? Ik weet niet wat ik moet doen. Mijn ouders en mijn broer hebben gezegd dat ik weg moet gaan bij Sergio. Anders ben ik niet meer welkom bij hun thuis. De ouders van Sergio bemoeien al niet meer met hem. Ze hebben direct gezegd dat ze klaar met hem zijn. Ik vind ze gemeen. Hij is helemaal alleen nu.

Suriname Paramaribo
Voorbeeldfoto van Fichier Miss Nigeria

Ik ben wel bang. Ik ga terug naar zijn huis moeten. Ik weet natuurlijk niet alles. Straks krijg ik last van andere mensen. Misschien heeft hij wel vijanden. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik hoor zo weinig van Sergio. Het contact is beperkt. De politie houdt mij in de gaten. Maar ik weet van niets. Ik weet ook niet wat er met mijn studie gaat gebeuren als dit uitlekt. Niemand mag het weten!

Ik hou van hem

Ik hou verschrikkelijk veel van Sergio. Maar als ik bij hem blijf dan kan ik mijn carrière gedag zeggen. Maar eerlijk is eerlijk. Ik hoef geen rechter te worden als dat niet kan. Er zijn zoveel dingen die ik ook leuk vind. Maar wat ik wel wil is oud worden met Sergio. Ik hoop dat Sergio nu inziet dat hij zijn leven moet veranderen. Dus ik wil op hem wachten en samen opnieuw beginnen. We zijn echt jeugdliefdes van elkaar. Ik kan hem nu toch niet zomaar in de steek laten?

[quads id=1]

Advies gevraagd

Mijn ouders zullen vast en zeker bijdraaien als ze zien dat Sergio weer op het rechte pad is. Ik hoop echt dat het zo zal lopen. Heeft iemand anders hier ervaring mee? Ik heb echt heel dringend jullie advies nodig. Alvast bedankt. Imani

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn vriend zit in de gevangenis en hij accepteert niet dat ik hem laat

Anoniem – Ik wil scheiden maar ik ben bang dat hij mij gaat vermoorden ~ Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig