Nieuw-Nickerie is jarig – Meneer Mones Nazarali en 5 anderen gehuldigd (foto’s en video’s)

Nickerie Suriname
Mooie berichten uit Suriname: Nieuw-Nickerie, de hoofdplaats van het district Nickerie is jarig. Zij viert deze week haar 140-jarig bestaan.

[quads id=1]

Tijdens de feestelijke receptie zijn zes personen gehuldigd. Dit voor hun bewezen diensten in het district. Vandaag in de spotlight gaan we het hebben over Mones Nazarali. 1 van de gehuldigden. Een bekend gezicht uit de media. Velen kennen hem ook van de populaire Facebook Pagina Actionnieuws Suriname. Maar hij doet nog veel meer. Vooral voor de gemeenschap. FamilieNieuws ging met hem in gesprek. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk naar de foto’s en video’s. Gefeliciteerd Nieuw-Nickerie. Gefeliciteerd meneer Mones. Mensen zoals u moeten er zijn.

[quads id=1]

Nieuw-Nickerie Suriname

Nieuw-Nickerie is jarig! Nieuw-Nickerie, de hoofdplaats van het district Nickerie in Suriname vierde op 8 augustus haar 140-jarig bestaan. In verband met deze viering, heeft een speciale commissie een feestprogramma in elkaar gezet, die loopt tot en met 11 augustus. De activiteiten zijn begonnen met het ontsteken van een fakkel op het Brasaplein. Hierna volgde een receptie, waarop zes personen gehuldigd zijn voor bewezen diensten in het district.

[quads id=1]

6 gehuldigden

De gehuldigden hebben vooral op sociaal en maatschappelijk gebied diensten verleend aan het district. Zij kregen een gouden speld, een oorkonde getekend door de president van de Republiek Suriname, Desiré Bouterse, en een bloemstuk. Het gaat om Igion Koulen, Edgar Persaud, Mones Nazarali, Peggy-Ann Ronosetiko, Siewrani Panchu en Jaitrie Jibodh.

In the spotlight: Meneer Mones Nazarali

Huldiging namens de president

[quads id=1]

Meneer Mones Nazarali is 1 van de uitverkorene van Nickerie die is gehuldigd namens de President van de Republiek Suriname. Dit gebeurede afgelopen 8 augustus in verband ivm 140 jaar Nieuw Nickerie. Meneer Mones heeft heel veel gedaan in Suriname. En zit absoluut niet stil:

Op jonge leeftijd

Mones, zoals hij bekend staat in de gemeenschap van Nickerie, is zijn carrière op 9 jarige leeftijd begonnen met het venten op de markt van Nickerie. Tevens werkte hij op de kermis. Ook liep hij in het weekend dwars door de straten van Nickerie om ijs te verkopen. Hij had een eigen ijswagen waarmee hij ‘popsicles’ verkocht. Sinds zijn jeugd is hij dus al een hardwerkende jongen.
Na de Mulo heeft hij 7 jaren lang zijn krachten gegeven aan het Nationaal Leger van Suriname en hij heeft als laatst gediend in de rang sergeant eerste klasse.

32 dienstjaren bij de overheid

Bij de overheid heeft hij 32 dienstjaren gehad, op de ministeries Domeinkantoor, Onderwijs en Openbare Werken.
Hij is heel actief in de Islamitische Moskee Ashabi Islam, als ceremonie bestuurder en bestuurslid.

[quads id=1]

Garage Fany

Meneer Mones is eigenaar van de garage die de route Nickerie – Paramaribo onderhoudt. Hij nam als eerste het initiatief om passagiers vanaf hun huisadressen naar locatie te vervoeren. De garage heeft op 2 augustus haar 25 jarig bestaan gevierd. Dat was ook de geboortedag van zijn dochter Shifania. Haar troetelnaam is Fany. Daar is de garage naar vernoemd.

Media

Meneer Mones is geen vreemde in de mediawereld. Hij is zeer actief als reporter/verslaggever bij Ishara TV. Een programma met actuele en korte berichten. Daarnaast kun je hem ook volgen bij Pipel TV.
Hij is tevens beheerder van de populaire Facebook Pagina Actionnieuws Suriname. Een ieder kent de pagina. De pagina, die geen blad voor de mond neemt, behoort tot 1 van de grootste Facebook pagina’s van Suriname. Ze zijn inmiddels gegroeid tot een pagina met meer dan 200.00 volgers

Sociaal bewogen mens

In Nickerie stappen veel mensen op hem af voor hulp. Hij doet altijd zijn best om hen te helpen, Meneer Mones fungeert als een klankbord van de gemeenschap. Hij is in nauw contact met beleidsmakers en zal altijd zijn best doen om een oplossing te vinden als er een probleem is.
Wie is meneer Mones? Een hardwerkende man die veel doet voor een ander. Persoonlijk is hij een zeer bescheiden man. Een sociaal bewogen mens die altijd wat over heeft gehad voor een ander. Hij zorgt voor de minder bedeelden in ons land. Kleding, schoolspullen, keukenspullen voor een ander verzamelen, niets is hem teveel. Door zijn goede werk krijgt hij zelfs donaties en pakketten met levensmiddelen van zijn familieleden uit Nederland. Hiermee kan hij de sociaal zwakkeren in ons land af en toe mee verrassen.

[quads id=1]

Nickerie in Beweging

Samen met Edgar van Genderen heeft meneer Mones de stichting ‘Nickerie in beweging’ in leven geroepen. Het doel van de stichting is om Nickerianen in beweging te brengen. Ze zouden bijvoorbeeld drie keer per week kunnen gaan trainen in de omgeving van het Volksplein.

Suikerpatiënt

Meneer Mones is suikerpatiënt en hij probeert de overige 6000 Nickerianen, die lijden aan suikerziekte, te motiveren om te bewegen. Suikerziekte is een ziekte die een ieder kan overkomen. Je hoeft je niet te schamen als suikerpatiënt. Wel moet je je bewust zijn van je ziekte en proberen zo gezond mogelijk te leven. Zorg voor een gezonde lifestyle. Meneer Mones helpt je daarbij. Hij probeert bijvoorbeeld ook via de televisie de gemeenschap hiervan bewust te maken.

Hoogtepunt

Als hoogte punt ziet hij de verzameling van gelden voor Indonesië toen zij werden getroffen door overstromingen. Tevens hebben ze veel kunnen verzamelen voor Haïti toen zij in nood waren
Meneer Mones is blij met zijn onderscheiding en dankt in het bijzonder de commissieleden van 140 jaar Nieuw Nickerie en de DC Nisha Kurban, die hem hebben uitverkoren voor de onderscheiding.

[quads id=1]

Toekomstplannen

De zeer gemotiveerde en gedreven Mones zal zeker doorgaan met sociaal werk in de samenleving en in Nickerie. Hij wil in de toekomst een social fonds opzetten. Een noodkreet in Nickerie waar hij iets kan betekenen voor de sociaal zwakkeren.

Hoe komt meneer Mones zo gedreven en sociaal? Zijn sociale karakter heeft hij meegekregen van wijlen, zijn moeder. Haar motto was: Help anderen met een glimlach, en wacht niet op een ander om jou te helpen. Dat wil hij tot slot ook meegeven aan een ieder

Kijk hier naar de vides en foto’s van de viering:

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/54022

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland