Meer over de gewelddadige moord op man uit Nederland te Kwatta Paramaribo

moord Paramaribo
Een verschrikkelijk moord op een man uit Nederland. Hij werd 2 jaar geleden aangevallen in zijn huis te Kwatta Paramaribo.

[quads id=1]

De politie vond hem vastgebonden met elektrische kabel aan handen en voeten. En om zijn hals een laken. Hij was gestikt. De verdachte zegt dat hij het niet met opzet heeft gedaan.  Bekijk het bericht om meer te lezen over de moord. De verdachten kregen gisteren de strafeis van 15 jaar. Ze vragen een gouden kans. Ook de advocaten vinden het teveel. Misschien is het zelfs te weinig? Wat vinden jullie?

[quads id=1]

Moord Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Advocaten oneens met vijftien jaar strafeis in moordzaak. Advocaten Krish Bhoendie en Harold Belfor hebben zich woensdag verzet tegen het strafvoorstel van openbaar aanklager Astrid Niamat. Zij eiste vijftien jaar onvoorwaardelijk tegen Sherano V. en Kefoun L. voor de moord op de 75-jarige Jacob Jansen op 25 november 2017.

Vrijspraak gevraagd

De juristen hebben de rechter gevraagd om Kefoun L. vrij te spreken en zijn medeverdachte een mildere straf op te leggen. Rechter Alida Johanns doet op 23 oktober uitspraak.

[quads id=1]

Sherano V. heeft het slachtoffer in zijn woning te Kwatta Paramaribo van achteren aangevallen, terwijl hij achter zijn computer zat. Hij overleed door verstikking, nadat hij was vastgebonden.

Door verstikking overleden

Jansen is liggend op zijn buik aangetroffen. Zijn benen en hals waren vastgebonden met een beddenlaken en zijn linkerarm met een elektrische kabel.

[quads id=1]

Niamat denkt dat de verdachten een plan hadden beraamd om te moorden. Belfor: “De vervolging weigert rekening te houden met de verklaring van Sherano V. dat zijn medeverdachte niets bijzonders met de zaak te maken had. De vervolging gaat daaraan gewoon voorbij.”

Geestelijke stoornis

Ook zegt de advocaat dat bij het stellen van de strafeis onvoldoende rekening is gehouden met het rapport van de psycholoog. De specialist stelt dat Sherano V. een geestelijke stoornis heeft en in verminderde mate toerekeningsvatbaar is. De advocaten vinden het niet hun schuld dat er geen psychiatrisch rapport over de verdachte is uitgebracht.

moord Paramaribo

Adviezen niet meegenomen

Bhoendie vraagt zich af waarom het erop lijkt dat de vervolging alleen erop uit is om mensen op te sluiten. “Het OM heeft bepaalde adviezen niet meegenomen en zaken over het hoofd gezien. Sherano V. heeft een fout gemaakt, maar hij verdient een tweede kans”, aldus de advocaat.

[quads id=1]

Tweede kans

Kefoun L. vertelde de rechter in zijn laatste woord dat hij onschuldig is. “Ik heb niets gedaan. Ik heb de man niet vermoord. Kunt u mij een gouden kans geven?” Sherano V. vroeg op zijn beurt om vergeving. “Ik heb het niet bewust gedaan. Kefoun heeft niets gedaan. Ik heb echt spijt van wat gebeurd is.”

Niet bewust gedaan

De rechter vertelde de mannen dat vanwege het reces van de rechtbank het vonnis iets langer op zich zal laten wachten. Ze wees het verzoek van de advocaten om Kefoun L. naar huis te sturen af en doet op 23 oktober uitspraak.

[quads id=1]

Eerdere berichten:

4 verdachten aangehouden na moord op Nederlandse man

Oproep – Wie heeft mijn vriend Sjaak Jansen vermoord?

Overleden – Sjaak Jansen

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/08/advocaten-oneens-met-vijftien-jaar-strafeis-in-moordzaak/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland