Bewoners verliezen rechtszaak tegen Intercity Pont Paramaribo (video)

intercity Paramaribo
Buurtbewoners hebben de rechtszaak verloren tegen Inter City Pont te Paramaribo. “De rechter heeft hun eis afgewezen. Een groot deel van de handtekeningen van de bewoners is vervalst”

[quads id=1]

Dat zegt de advocaat van eigenaar Jairadj Gajadien. Bekijk het bericht voor meer informatie. En kijk ook naar de video hieromtrent. Hoe zou jij het vinden als er in jouw straat ineens een discotheek kwam? Of moet dat gewoon kunnen? Ze hebben toch een vergunning hiervoor gehad? Moet Intercity gewoon doorgaan met hun activiteiten?

[quads id=1]

Evenementen locatie Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Bewoners verliezen rechtszaak geluidsoverlast. Buurtbewoners hebben de rechtszaak verloren die ze tegen Inter City Pont, een evenementenlocatie op de hoek van de Nieuwzorg- en Indira Gandhiweg, hadden aangespannen. Ze vinden dat hun leefgenot ernstig wordt verstoord door geluidoverlast en hebben geëist dat de vergunning wordt ingetrokken. Dat laatste was overigens al gebeurd.

[quads id=1]

Eis afgewezen?

“De rechter heeft hun eis afgewezen. Een groot deel van de handtekeningen van de bewoners is vervalst”, zegt Preshand Baldew, advocaat van Jairadj Gajadien, eigenaar van Inter City Pont. De jurist zegt dat aan de rechter is aangetoond dat veel handtekeningen niet hetzelfde zijn als die staan op de identiteitskaarten van de ‘ondertekenaars.’ Ook hebben volgens Baldew directe buurtbewoners gezegd dat ze geen geluidsoverlast ondervinden.

DC Paramaribo

“Zodra we het vonnis binnen twee weken in handen hebben, gaan we het sturen naar de districtscommissaris van Paramaribo (Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West, red.) om aan Inter City Point een vergunning te verstrekken”, zegt de raadsman.

intercity Paramaribo
Foto van hun Facebookpagina

De buurtbewoners, onder leiding van Sharief Mahaboeb die een appartementencomplex heeft aan de Indira Gandhiweg, hadden in dezelfde rechtszaak ook de staat gedaagd, maar hadden daar geen belang meer bij, omdat de vergunning van Inter City in juni is ingetrokken door de districtscommissaris.

[quads id=1]

Geen vergunning voor discotheek

Deze legde uit dat vergunning was verleend om kermis te organiseren, maar er worden shows georganiseerd. Bovendien is een discotheek op de plek in Paramaribo opgezet. “Auto’s parkeren her en der en dat zorgt voor chaos”, zei Grauwde doelend op de verkeersveiligheid. Sharief Mahaboeb, initiatiefnemer van de rechtszaak, zegt dat in principe de uitspraak van de rechter hem niet interesseert.

[quads id=1]

Vergunning ingetrokken

“Ons doel was dat de vergunning ingetrokken moest worden. Dat heeft de dc intussen gedaan en dat is belangrijk voor ons.” Hij verwijst het relaas van Baldew over de valse handtekeningen naar het rijk der fabelen. Dc Grauwde wil vooralsnog niet veel zeggen en volstaat met: “Als ik het vonnis krijg, zal mijn jurist het bekijken.”

Video

Bekijk hier een video over de kwestie:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/10/bewoners-verliezen-rechtszaak-om-geluidsoverlast/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland