Video in omloop – volwassen man misbruikt jong meisje – politie Suriname

politie Suriname
Hierbij een zeer belangrijk bericht van de politie. Er circuleert een vreselijk filmpje op social media.
In het filmpje wordt een meisje op verschrikkelijke wijze gebruikt door een man. Bij deze het dringende verzoek: Delete het filmpje en stuur het niet door. Delen is ook nog eens strafbaar. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met iedereen. Hoe kan een volwassen man zoiets doen?
Politie Suriname

Politie Suriname schreef onderstaand bericht: Het opzettelijk: verspreiden, openlijk tentoonstellen, vervaardigen, invoeren, doorvoeren of uitvoeren van kindermisbruik is strafbaar.

Momenteel circuleert een filmpje op sociale media van een man die intieme handelingen pleegt met een meisje. De afdeling Jeugdzaken van de politie is bezig te onderzoeken of dit filmpje in Suriname is gemaakt omdat het hebben van intieme gemeenschap met kinderen in ons land strafbaar is.

Gemaakt in Suriname?

Alle informatie met betrekking tot dat onderzoek mag doorgespeeld worden aan de politie van de afdeling Jeugdzaken op de telefoonnummers: 404556 of 404728.

Kindermisbruik

In het artikel 293 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht, dat gaat over kindermisbruik, is het navolgende vast gelegd :

Lid 1. Met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren en geldboete van de vijfde categorie, wordt gestraft degene die een afbeelding- of een gegevensdrager, bevattende een afbeelding- van een intieme gedraging, waarbij iemand die kennelijk de leeftijd van 18 jaren nog niet heeft bereikt, is betrokken of schijnbaar is betrokken, opzettelijk verspreidt, openlijk tentoonstelt, vervaardigt, invoert, doorvoert, uitvoert, in bezit heeft, verwerft of zich door middel van een geautomatiseerd werk of met gebruikmaking van een communicatiedienst de toegang daartoe verschaft.

Gevangenisstraf

Lid 2. Met een gevangenisstraf van ten hoogste 10 jaren en een geldboete van de vijfde categorie, wordt gestraft degene die van het plegen van een van de misdrijven, omschreven in lid 1 van dit artikel, een beroep of een gewoonte maakt.

Niet delen!

rspreiden en om het te wissen uit hun toestellen. Dit ter voorkoming van mogelijke ongerief.
Bron:

Het opzettelijk: verspreiden, openlijk tentoonstellen, vervaardigen, invoeren, doorvoeren of uitvoeren van kinderporno is strafbaar

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland