Ik was op vakantie in Amsterdam en nu zit er een andere vrouw in mijn huis – anoniem Paramaribo

vakantie Paramaribo
Een ongelofelijk en zielig verhaal over twee beste vriendinnen uit Paramaribo. Clair vertelt hoe haar allerbeste vriendin Kiki haar hele leven heeft overgenomen toen ze op vakantie was naar Amsterdam. Kiki woont nu in haar huis en slaapt met haar man. Clair heeft een waarschuwing voor alle vrouwen: Pas op met vriendinnen. Vooral die van een bepaalde bevolkingsgroep. Ze zijn gevaarlijk. Lees haar verhaal en geef haar zo nodig wat advies.

[quads id=1]

Javaanse vriendinnen

Om te beginnen is mijn brief geen haat brief naar Javaanse dames toe. Mijn eigen oma is Javaans. Maar wat mij overkomen is komt toevallig door een Javaanse dame. Mijn beste vriendin. Mijn probleem heeft meer met vriendinnen te maken. Jullie zijn gewaarschuwd vrouwen. Pas op met vriendinnen. Vooral die Javaanse. Sorry. Sommige moet ik zeggen. Maar dit is nu eenmaal mijn verhaal en mijn ervaring. Dat wil ik graag met jullie delen. Hopelijk kunnen jullie mij adviseren.

[quads id=1]

Ik ben Clair uit Paramaribo. Na mijn afstuderen heeft mijn vriend mij een ticket gegeven naar Amsterdam. Ik mocht vakantie gaan vieren bij mijn zus.

Vakantie naar Amsterdam

Ik had ongeveer twee maanden voor vertrek alles geregeld ik had mijn datum al. Mijn vriendin Kiki doet alles met me. Ik ben 29 jaar en zij is 31 jaar. Ze doet nagels voor mensen. Ik ben zelf nu pas begonnen bij een groot bedrijf in Paramaribo en blijf nu bij mijn ouders in Paramaribo

Volgens mijn moeder zijn de problemen door mijzelf gekomen. Kiki weet namelijk alles van me. Ik neem haar in vertrouwen. Ze weet veel over de familie en ik vertel haar veel over Cedrick. Mijn vriend.

[quads id=1]

Ik vertel haar alles

Het is een oudere man. Hij heeft voor kinderen en een ex die mijn leven zuur wil maken. Daarover kan ik veel praten met Kiki. Ze kwam altijd bij ons thuis. We hebben een groot huis dus in de avonduren kwam ze bij ons chillen. We wonen naast een zwembad dus zij nam dan haar dochtertje mee om te zwemmen naast Ze heeft geen vaste vriend. Schatjes

Het mooie van alles is dat Cedrick mij heeft gewaarschuwd voor haar. Toen hij me vertelde dat ze veel te close was geworden en dat ze doet alsof ons huis van haar is, werd ik boos op hem. Ik heb werkelijk maar 1 vriendin. Ik was altijd druk met school. De andere kennissen die ik had zag ik alleen op school. En ik heb mijn moeder. Maar die heeft zoveel eigen problemen dus ik wilde haar hoofd niet moe maken met mijn privé

[quads id=1]

vakantie Paramaribo
voorbeeldfoto van Soundcloud
Mijn privé

Kiki was perfect. Een leuke kleine Javaanse dame. Dankzij haar heb ik mijn roots een beetje leren kennen. Ze woont aan de andere kant van Paramaribo en ze werkt in de stad. Of bij mensen thuis. Soms werkte ze zelfs vanuit mijn huis dan liet ze haar klanten bij ons komen.

Zelfs als ik niet thuis was. Ze is de enige die een sleutel heeft van ons huis. Nadat ik had geboekt merkte ik al een afstand. Ik was vrij voor een paar maanden en ik zou naar Nederland gaan. Ik zou lang wegblijven 2,5 maand. Ik merkte dat ze wel een beetje jaloers was. Want zij was nooit naar Nederland geweest. Ik ook niet maar Cedrick heeft me verrast. En eerlijk was eerlijk ik had er ook hard mijn best voor gedaan. Ik heb een mooi papiertje op zak.

Trots op mij

Iedereen was trots op mij. In de tussentijd merkte ik dat Kiki steeds minder kwam. Juist nu ik alle tijd had. Ik zou pas na de vakantie gaan werken. Ik vertelde Cedrick maar hij vond dat ik moest oppassen met haar. Hij zei het zo vaak. Ik zocht er toch niets achter.

[quads id=1]

Ik zag Kiki weinig maar ze bracht me wel naar Zanderij want ze zou mijn auto nemen. Die dag vertelde ik haar ook zoveel over mijn relatie. Het ging ook een beetje moeizaam. Ik dacht omdat ik wegging en omdat ik ook best lang zou wegblijven. Cedrick vond dat vast niet fijn.

Hij was niet blij

Ze zou hem in de gaten houden vertelde ze. Om een lang verhaal kort te maken. Ik denk dat Kiki vanaf dat ze me op Zanderij heeft gezet rechtstreeks naar mijn huis is gereden en daar slaapt tot nu toe.

Na een week heeft mijn moeder me gebeld om te zeggen dat ze mijn auto nog voor de deur ziet, ze dacht dat Kiki die auto had genomen. Ik zei der van jawel.

[quads id=1]

Ik belde Kiki en ze zei me meteen dat ze bij mij thuis had geslapen. Ik vond het niet zo leuk maar dacht nog steeds niets verkeerds. Cedrick sprak ik weinig. Ik zei niet veel erover want ik voelde me al schuldig dat ik weg was. En die keren dat ik wel iets erover zei, was zijn antwoord keihard: dan had je je man niet zo lang alleen moeten laten. Hij vond het maar niets dat ik zo lang weg zou gaan. Ook al had hij alles voor me betaald. Hij vond dat ik gewoon 2 tot 3 weken kon gaan. Daar hadden we de hele tijd ruzie over.

Te lang weg

Hij nam soms dagen de telefoon niet op. Ik begreep er niets van en werd zenuwachtig. Ik stuurde mijn moeder langs en weer belde ze me om te zeggen dat mijn auto daar was. Misschien had Kki hem toch niet nodig. Ik belde haar weer. Appte haar. Geen gehoor. Niets.

[quads id=1]

‘Clair, je klets, je moet niet meer bellen. En laat Cedrick.’ Dat was een app die ik van haar kreeg, ongeveer een week later. Ik belde en appte haar weer. Geen enkel gehoor. Op de zaak van haar zeiden ze dat ze er niet was. Ik geloofde dat niet. Andere vriendinnen had ik niet en ik durfde niets tegen mijn moeder te zeggen. Zo vaak heeft ze me al gewaarschuwd voor Kiki. Ze vertrouwt haar niet.

Ik durfde niets te zeggen

Ondertussen had ik wel al een beetje contact met Cedrick. Hij deed heel koud. Ik deed gewoon rustig ik wist dat hij boos was. Ik deed poeslief.

Ik zou over twee weken terugkomen. Alles bleef rustig. Kiki had ik niet gesproken. Ik heb Cedrick ook nooit gevraagd wat ze eigenlijk bedoelde met haar bericht. Bang om hem boos te maken. Maar misschien ook bang voor de waarheid. Kijk als je op een afstand bent dan is het moeilijk om serieuze gesprekken aan te gaan.

[quads id=1]

Op de airport

Mijn vakantie zat erop. Ik vloog terug van Amsterdam naar Paramaribo. Mijn ouders waren ipv Cedrick op de airport. Dat vond ik al vreemd. Toen ik aankwam op Paramaribo keek mijn moeder al zo bezorgd en toen ze eerst bij haar eigen huis stopte toen begon ik zenuwachtig te worden. Mijn vader zei niet veel tijdens de rit. Thuis bij hun haalde hij mijn koffer eruit. En bracht mijn spullen naar mijn (oude) kamer.

Ik belde en belde Cedrick en Kiki. Niemand nam op. Mijn moeder zei dat ze er misschien niet waren. Diezelfde avond ben ik met hun auto toch naar huis gereden. Ik zag die twee op balkon. Het huis heeft een hoge poort. Cedrick kwam naar voren en heeft de poort niet eens open gedaan. Hij stond met me te praten zonder dat ik naar binnen mocht. De poort zat tussen ons in.

[quads id=1]

Hij wilde alleen zijn

Hij zei me dat onze relatie voorlopig over was en dat hij al mijn spullen apart heeft gezet. Kiki bleef op balkon. Hij zei me dat ze voorlopig daar bij hem is. Hij zegt dat ze niets hebben. Ik ben niet stom. Ik weet dat ze in mijn bed slaapt en met mijn vriend naar bed gaat. Ik ken Kiki. Cedrick zei me dat hij even afstand van me wil. Hij wilde gewoon even alleen zijn. Ik moest naar huis gaan. Naar mijn ouders.

Ik heb me heel rustig gehouden. Ik ben niet iemand die schreeuwt. Wel ben ik die ochtend naar het werk van Kiki gegaan. Ze heeft me doodleuk gezegd dat ik mijn man voor haar heb gelaten en dat hij nu van haar is. Dat ik pech heb gehad. Ze is een andere type dan mij. Ik wilde niet vechten over straat dus ik heb me ook rustig gehouden en ik ben naar huis gegaan.

[quads id=1]

Niet vechten

2 dagen later heeft Cedrick al mijn spullen gebracht. Mijn auto heb ik gelukkig wel weer. Toen ben ik helemaal gebroken. Ik heb gehuild, geschreeuwd. Ik heb aan hem getrokken als een gek. Als een klein kind. Om niet bij me weg te gaan. Maar hij is gewoon weggegaan. Ik kan het me niet voorstellen. Die man is veranderd van een man die me verwende en liefde gaf in een man die me niet eens meer aankijkt en in mijn huis woont met mijn beste vriendin. Gewoon omdat ik op vakantie ben gegaan. Ik schrijf jullie omdat ik op het punt sta om echt gek te worden. Hij geeft mij de schuld van alles. Mijn moeder geeft mij ook de schuld. Maar is dit echt mijn schuld?

Mijn schuld

Ik snap gewoon niet dat iemand ineens niet meer van je kan houden. En ik snap niet dat een vrouw met wie ik zoveel heb gedeeld mij dit aan kan doen. Mijn moeder zegt dat ze iets heeft gedaan met Cedrick. Ik weiger dat te geloven. Ik durf me ook niet te mengen met die dingen. Ik ben nu bij mijn ouders. Ik ben net een weekje begonnen met werken. Een mooie baan heb ik. Ik kan een mooie toekomst hebben.

[quads id=1]

Ik probeer dit gewoon los te laten. Maar het is verdomde moeilijk. Ik ben een mooie, intelligente dame. Ik snap gewoon niet dat dit mij moet overkomen. Ik dacht een toekomst te hebben met die man en nu woon ik bij mijn ouders en mijn beste vriendin slaapt in mijn bed, kookt in mijn keuken en doet een dutje op mijn terras. Mijn huis. Hoe kan dat? Kunnen jullie me uitleggen hoe dit mij is overkomen? Ik begrijp er niets van.

Hoe dan?

Mijn ouders zeggen. Dat ik sterk moet zijn en dat ik niet moet huilen. Hij is het niet waard. Maar ze weten niet hoe goed we het hadden. Hij is zo een steun voor mij geweest. Tijdens mijn studie. Zijn huis was mijn huis. We hadden het zo leuk. En nu zit Kiki daar op mijn bank. In mijn bed. Ik heb zoveel verdriet. Ik probeer ook echt sterkte blijven. Ik wil het liefst daar voor de deur op mijn knieën gaan. Echt waar. Mijn eigenwaarde is helemaal weg. Ik ben hier echt zo ziek van.

[quads id=1]

Leuke baan

Ik wil mijn werk niet verwaarlozen. Ik heb net een leuke baan. Ik doe echt mijn best maar ik heb het echt zwaar. Dit had ik niet verwacht van beiden niet. Een andere vrouw had ze alle twee vermoord. Dit doe je je vriendin toch niet aan. En hoe laag ben je als man als je de beste vriendin van je vriendin in huis neemt? Is ons leven samen over. Of moet ik geduld hebben. Moet ik vechten voor mijn Cedrick? Of komt dit echt nooit meer goed? Echt dames. Lees mijn verhaal een paar keer. Laat dit jullie nooit overkomen. Vriendinnen zijn levensgevaarlijk.

Disclaimer. Dit is het verhaal van Clair. Haar mening en haar ervaring en niet die van FamilieNieuws

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Gedumpt door leugens van mijn vriendinnen – Paramaribo

Anoniem – Zijn ex uit Suriname komt op vakantie naar Nederland. Ze gaan elkaar zien.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig