Moeder ‘hotel slachtoffer Nederland’ Steve Meye Paramaribo: ‘Mijn dochter is niet zijn eerste slachtoffer’

meye Suriname
Veel mensen in Suriname en Nederland zijn geschokt door het nieuws dat Bishop Steve Meye zijn werkzaamheden in Paramaribo weer heeft opgepakt. Is de zaak dan opgelost?

[quads id=1]

De moeder van het slachtoffer, dat zegt in een hotel misbruikt te zijn door Meye, is zeer geschokt en reageert hierop. Ze noemt het misleiding van het volk. Bekijk het bericht om te lezen wat ze allemaal zegt. Heeft ze gelijk? Worden dit soort zaken in Suriname in de doofpot gestopt? Worden de slachtoffers wel voldoende beschermd? Wat denken jullie?

[quads id=1]

Meye uit Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: MOEDER SLACHTOFFER NOEMT VERKLARING ‘MISLEIDING’ Bishop Steve Meye is in ere hersteld als voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS). Met ingang van 1 augustus pakt hij zijn werkzaamheden geleidelijk aan op, meldt de organisatie in een communiqué. Nadat vorig jaar een vrouw in de pers had verklaard dat de geestelijke leider haar intiem had gemolesteerd, kondigde de VVEPS een “diepgaand onderzoek” aan. De kwestie zou volgens ‘Bijbelse normen” worden afgehandeld.

[quads id=1]

De organisatie zegt dat zij intussen beide partijen heeft gehoord, en dat er overleg is geweest met nationale en internationale geestelijke leiders. Voorts is in overweging genomen, “het feit dat deze kwestie zo in het openbaar bekend is gemaakt en een negatieve impact heeft gehad op het Evangelie van het Koninkrijk Gods in Suriname” alsook “de schade aan het imago van betrokkene, die geestelijk en nationaal zeer gerespecteerd is”.

Daarnaast heeft Meye, aldus de VVEPS, de gehele verantwoordelijkheid op zich genomen, omdat hij van mening is, dat hij niet geheel volgens de regels heeft gehandeld. Verder is de organisatie formeel niet op de hoogte van een strafrechtelijk onderzoek tegen de bishop of een dagvaarding vanwege enig strafbaar feit.

[quads id=1]

Een vrouw verklaarde in september vorig jaar dat ze op 28 april 2017 in een hotel in Amsterdam door Meye was aangerand. Meye is ook leider van Gods Bazuin Ministries. Hij hervatte in januari zijn werkzaamheden in die gemeente nadat hij om het schandaal een stap terug had gedaan.

Joyce Blokland, moeder van het vermoedelijke slachtoffer, reageert geschokt op de verklaring van de VVEPS. Zij noemt het “misleiding” van de Surinaamse samenleving, omdat van een diepgaand onderzoek nimmer sprake is geweest. Er heeft geen persoonlijke confrontatie plaatsgevonden met Meye.

Blokland zegt dat ze is gebeld door de voorgangers Carlo Misiekaba en Irma Gimmith, waarbij ze haar kant van het verhaal kon vertellen. Daarna had pastor Frank Nahar via WhatsApp contact gemaakt om naar bepaalde zaken te informeren.

[quads id=1]

“Waar zijn ze mee bezig? Nu snap ik wanneer mensen zeggen dat christenen erger zijn dan mensen die nooit bekeerd zijn. Ik weet dat ze bang zijn voor imagoschade. Dat had Steve vooraf moeten weten, want mijn dochter is niet zijn eerste slachtoffer geweest, dat weet hij ook. Hoelang denken ze zaken te bedekken met ‘het heeft negatieve impact op het Evangelie van het Koningrijk Gods in Suriname’. Laten ze als christelijke leiders eerlijk zijn en het volk van God niet langer blijven misleiden”, stelt Blokland.

Zij zegt de indruk te hebben dat het de VVEPS alleen te doen was om informatie te verkrijgen over het politieonderzoek, niet om deze onverkwikkelijke zaak in het reine te brengen. “Het enige wat Nahar deed, is proberen informatie uit me te halen over het onderzoek. Dit is ook een vorm van misleiding”, aldus Blokland.

[quads id=1]

Desgevraagd zegt VVEPS-secretaris Misiekaba, dat de organisatie geen onderzoeksinstantie is en slechts partijen heeft gehoord om uiteindelijk te kunnen besluiten hoe deze kwestie zo goed mogelijk kan worden afgehandeld. Hij en Gimmith hebben Blokland gebeld om van haar te vernemen wat er zich zou hebben afgespeeld tussen haar dochter en Meye.

Het gesprek zou door meerdere geestelijke leiders gevolgd zijn. Daarna is nog enkele keren telefonisch contact gemaakt, maar Blokland was niet te bereiken. Misiekaba voegt eraan toe dat de kerkleiders het vermoedelijke slachtoffer zelf nooit hebben gesproken. Dit wordt beaamd door Blokland. “Nee, ik zorg ervoor dat niemand contact met haar heeft”.

[quads id=1]

Volgens de moeder heeft haar dochter al enorm geleden onder de situatie. “Ze hebben mij niet gesproken om zaken recht te trekken. Dat is een onvoorstelbaar grote leugen.” Volgens haar heeft niemand oog voor de emotionele gevolgen die de hele affaire op haar dochter heeft gehad. Slechts de positie van Meye schijnt van belang te zijn.

Blokland: “Ook wordt er alleen gepraat over schade aan Steve en gezin. Wie denkt aan de schade die gericht is aan mijn dochter? Dus, de dader speelt nu slachtoffer.” Zij zegt het onderzoek, dat in handen is van de Nederlandse politie, rustig af te wachten. “Ik daag Steve Meye uit om naar Europa te komen als hij zeker weet dat hij niets fout gedaan heeft.”

[quads id=1]

Ze vervolgt: “Hij was gewoonlijk vier tot vijf keer per jaar in Europa. Waar is hij nu bang voor? Wie denken ze voor de gek te houden? Ik bid dat christenen hun ogen opengaan, want vandaag ben ik het, die jarenlang mijn krachten gegeven heeft aan de gemeente Gods Bazuin. Laten christenen zich afvragen wie het morgen zal zijn. Degenen die de werkelijke Steve Meye kennen weten waarover ik praat.”

Misiekaba zegt dat nadat alle zaken in overweging zijn genomen, besloten is tot eerherstel van de voorzitter. “We kunnen de man niet zo laten. De man is gewond geraakt en die dame ook. Beide personen hebben tijd nodig om te helen.” Dat Meye de verantwoordelijkheid heeft genomen en verklaart niet geheel volgens de regels te hebben gehandeld, is geen schuldbekentenis, vindt de VVEPS-secretaris. “Het is niet dat hij de daad heeft bekend.”

[quads id=1]

Misiekaba legt uit dat er voorschriften zijn dat mannelijke of vrouwelijke leiders zich niet alleen ergens mogen bevinden met een gemeentelid van het andere geslacht. Er dienen altijd anderen aanwezig te zijn. “Daarom zult u mij bijvoorbeeld om tien uur ’s avonds nooit alleen in de auto zien rijden met een vrouw die niet mijn echtgenote is”, stelt de secretaris.

Eerdere berichten:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/06/moeder-slachtoffer-noemt-verklaring-misleiding/

Geschreven door Ivan Cairo

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland