Vrouw raakt gewond bij grote brand aan de Maagdenstraat te Paramaribo (foto’s en video’s)

brand Paramaribo
Een droevig gezicht. Daar aan de Maagdenstraat te Paramaribo. Het pand is totaal verwoest. 4 bedrijven zaten erin.

[quads id=1]

1 van de ondernemers zegt dat hij misschien wel een miljoen verlies heeft geleden door de brand. Tijdens de brand waren een man en een vrouw in het gebouw. De vrouw raakte gewond. Bekijk onderstaand bericht om te lezen wat de terneergeslagen ondernemer nog meer vertelt. Bekijk (nogmaals) de foto’s en video’s.  Gelukkig was het pand verzekerd tegen brand! Zijn de bedrijven dan ook automatisch verzekerd?

[quads id=1]

Brand Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: VERHUURDER AFGEBRANDE JUWELIERSZAAK: ‘MI LASI…’ Bij een brand is zondagochtend een zakenpand op de hoek van de Jodenbree- en Maagdenstraat te Paramaribo met daarin vier ondernemingen, totaal verwoest. Het gaat volgens de brandweer om twee juwelierszaken, een elektronicazaak en een fotostudio.

Boiler in brand

Een bewoner van één van de panden heeft tegenover de brandweer verklaard dat er een boiler in brand stond. Er werd getracht deze te blussen, maar dat mocht niet baten. De vlammen sloegen al gauw om zich heen.

[quads id=1]

De redactie toog zondagmiddag naar de locatie die met lint was afgebakend. Francis Chong, de verhuurder van een van de juwelierszaken, ‘Surigold’ Juwelier, kijkt verbouwereerd vanuit zijn auto naar het afgebrande pand dat aan de zijde van de Jodenbreestraat staat.

Hij werd in de ochtend gebeld door een buurman van een andere onderneming in de omgeving met de boodschap. “Ik ben meteen daarna naar hiertoe gereden. De brandweer was al bezig met bluswerkzaamheden”, drukt hij zich uit in het Sranantongo.

[quads id=1]

Hij zegt dat zijn pand verzekerd was tegen brand. Chong vertelt dat hij het pand al ruim twintig jaar verhuurt. De eigenaar is op dit moment in Nederland. Wanneer hem gevraagd wordt hoe groot de schade in geld uitgedrukt kan zijn, reageert hij met een zucht: “Mi no sabi. Kande miljoen SRD so. Maar mi lasi.”

Eigenaar van de zaak

De man vertelt dat de eigenaar van de andere (gelijknamige) juwelierszaak ‘Johan Lee’, waar de brand zou zijn begonnen, aan de bovenzijde in het gebouw verbleef en op dat moment met zijn vrouw thuis was. De vrouw heeft naar verluidt brandwonden opgelopen aan haar benen en rug en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De brandweer meldt op haar website dat de melding van de brand omstreeks kwart voor vijf in de ochtend is gedaan door een voorbijganger die rook uit het pand zag komen. De manschappen van post Knuffelsgracht waren binnen vier minuten ter plekke maar het pand stond al helemaal in brand.

[quads id=1]

Niet duidelijk

Een uur na aankomst had de brandweer het vuur al onder controle en heeft daarmee kunnen voorkomen dat de vlammen zich verspreidden naar aangrenzende panden. Een voertuig dat voor het pand stond geparkeerd heeft schroeischade opgelopen. Het is niet duidelijk of de andere ondernemingen verzekerd waren tegen brand.

Bekijk hier de video’s en vele foto’s:

[quads id=1]

Video van Herman Dulder

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Juwelier tegenover Kirpalani aan de Maagdenstraat te Paramaribo helemaal afgebrand (video’s en foto’s)

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/04/verhuurder-afgebrande-juwelierszaak-mi-lasi/

Foto’s van Roy Bruce geschreven door Merredith Bruce

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland