Veilig Verkeer Suriname – Buurten in Paramaribo krijgen drempels (video)

verkeer Paramaribo
Er worden meer drempels geplaatst. Zal het helpen om de snelheidsduivels aan te pakken?
Buurtbewoners hebben hun bezorgdheid geuit. Op bepaalde kruispunten in Paramaribo is het extra gevaarlijk.

[quads id=1]

De nieuwe drempels zouden de veiligheid moeten verhogen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Vorige jaar werd dit onderwerp al uitgebreid besproken. Bekijk de video daarvan. Waar zou het ministerie nog meer drempels moeten plaatsen?

[quads id=1]

Verkeer Paramaribo

Het NII Suriname schreef het volgende hierover: Wegen in verschillende buurten worden voorzien van drempels. Op advies van Afdeling Verkeer is Afdeling Wegen er toe over gegaan om drempels in verschillende gebieden te plaatsen waar nodig.

Paramaribo Noord

Zo ook bij de kruising van de Picasso- en de Topaasstraat in Paramaribo -Noord. Volgens buurtbewoners is een lang gekoesterde wens van hen in vervulling gegaan omdat er veel aanrijdingen op die kruising plaats vonden.

[quads id=1]

verkeer Paramaribo

Voorrangsweg

Henk Wip, hoofd van Afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, geeft aan dat er op dat kruispunt een voorrangsregeling geldt, waarbij de Picasso straat voorrang heeft ten opzichte van de Topaasstraat. Dat wordt duidelijk met verkeersmeubilair in de vorm van een stopbord aangegeven.

Toch blijkt dat er in de praktijk veel aanrijdingen plaats vinden. Dat was reden genoeg om drempels op dat kruispunt te plaatsen.

[quads id=1]

Hou je aan de regels

Wip benadrukt dat de weggebruikers zich aan de voorgeschreven regels moeten houden om aanrijdingen met alle gevolgen van dien te voorkomen. Het ministerie treft voorzieningen voor verkeersveiligheid en gaat er van uit dat de weggebruikers de maatregelen en verkeersregels in acht nemen.

Veel vraag

Voor wat het plaatsen van de drempels betreft zegt Wip, dat er enorm veel vragen zijn voor het plaatsen daarvan. Gelet op het proces probeert men te werken op basis van prioriteit. “We zullen zeker drempels waar noodzakelijk plaatsen”, aldus Wip.

Vorig jaar werd het plaatsen van drempels in Paramaribo ook al besproken. Bekijk hier de video daarvan:
Raoul Swedo over plaatsen van drempels op diverse straten

[quads id=1]

Bron:

http://www.deboodschap.today/wegen-in-verschillende-buurten-worden-voorzien-van-drempels/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland