Lichaam dode vrouw aangespoeld – ze was buiten de stad voor een uitvaart – politie Suriname

verdronken Suriname
Een vreselijk bericht van overlijden. Een vrouw die voor een begrafenis buiten de stad was is verdronken

[quads id=1]

Na wat alcohol genuttigd te hebben besloot ze zonder kleren en in haar ondergoed het water in te gaan om af te koelen. Bekijk het uitgebreide politiebericht om te lezen wat er die avond allemaal is gebeurd. Bekijk ook de identiteitsgegevens van het slachtoffer. Wij van Familienieuws wensen alle nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Wilt u ook uw medeleven tonen? Dat kan hieronder dit bericht.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Lijk 49-jarige vrouw geborgen. Het ontzielde lichaam van de 49-jarige Sherida Wijngaarde is op zondag 4 augustus door bewoners van plantage Vierkinderen in het district Para uit het water gehaald.

[quads id=1]

De politie van het politiebureau Zanderij kreeg op zaterdag 3 augustus de melding dat Wijngaarde een kreek te plantage Vierkinderen was ingegaan om af te koelen en in de diepte was verdwenen.

Voor een uitvaart

Onderzoek wees uit dat mevrouw Sherida Wijngaarde met familieleden naar plantage Vierkinderen was gegaan voor het bijwonen van een begrafenisplechtigheid. Op weg naar en op de plek van de begrafenisplechtigheid dronk Sherida alcohol. Tijdens de rouwdienst in de kerk zei Sherida tegen haar zussen dat ze het warm had. Ze stond op en liep de kerk uit.

[quads id=1]

Zonder kleren

Sherida liep vervolgens naar de kreek tegenover het kerkgebouw en trok haar kleren uit om in haar ondergoed de kreek in te stappen. Omstanders, die niet wisten dat Sherida niet kon zwemmen, gaven haar te kennen dat ze de kreek niet in mocht gaan met slechts haar ondergoed aan. Een plaatselijke bewoner gaf Sherida toen een “pangi” om rondom haar middel te binden. Vervolgens is zij het water in gegaan.

Ze was gaan zwemmen

De zusters van Sherida, die in de kerk waren achter gebleven, vonden dat zij te lang wegbleef en gingen op zoek naar haar. Bij navraag kregen zij van mensen te horen dat Sherida in de kreek was gaan zwemmen. Zij vreesden het ergste toen zij Sherida niet boven het water oppervlakte in de kreek zagen. De plaatselijke politie en het duikersteam van de brandweer werden ingeschakeld. Een zoekactie van de duikers leverde geen resultaat op.

[quads id=1]

Lichaam gezien

De volgende morgen, zondag 4 augustus, is het lijk van Sherida Wijngaarde door bewoners in de kreek gesignaleerd. Voor de komst van de politie had men het ontzielde lichaam al uit het water gehaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van mevrouw Wijngaarde voor obductie in beslag genomen.
Bron:

Lijk 49-jarige vrouw geborgen

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland