Zonder kleding kan doodgeschoten Furgill uit Suriname misschien niet begraven worden (video’s)

goud Suriname
De dood van goudzoeker Furgill Aloeboetoe heeft veel te weeg gebracht in Suriname. De 1 noemt het een bedrijfsongeval en de ander noemt het pure moord.

[quads id=1]

Zijn lichaam is intussen vrijgegeven voor de begrafenis. Terwijl de familie nog bezig is met de vergoeding voor de uitvaart stuiten ze op een ander probleem. Namelijk zijn verbrande kleding. Die hebben ze nodig anders kan hij niet begraven worden. Wat nu??? Bekijk het bericht voor meer informatie daarover. En kijk naar wat nieuwe en oude video’s omtrent het incident. We wensen de familie veel sterkte met dit verlies

[quads id=1]

IamGold Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: KLEDING DODE PORKNOKKER KNELPUNT BEGRAFENIS. Na de dood van Furgill Aloeboetoe hebben verhitte goudzoekers materieel in brand gestoken, waaronder deze bus die werknemers van Rosebel Gold Mines moet ophalen en afzetten.

[quads id=1]

Familie

Familieleden van de 25-jarige Furgill Aloeboetoe vinden het een kwalijke zaak dat de kleding is verbrand die de jongeman droeg toen hij het leven heeft gelaten.

Hij was zondag slachtoffer bij het incident tussen de politie en illegale goudzoekers in het mijngebied van goudmaatschappij Rosebel Gold Mines. “Wij hebben die kleren nodig om in de kist te plaatsen en dat doen wij volgens onze marrontraditie. Als de kleding er niet is, kunnen we in principe niet begraven”, zegt Whitney Aloeboetoe, zus van de overledene.

[quads id=1]

Lichaam vrijgegeven

Het lijk is intussen vrijgegeven. De familie heeft van de politie vernomen dat de medicus die belast was met de obductie, de opdracht heeft gegeven om de kleding te verbranden, omdat die onhygiënisch was. “Wij hadden  politie Suriname al op de eerste dag erop gewezen dat we de kleding van mijn broertje willen”, zegt Aloeboetoe.

De familieleden van het slachtoffer wil nu weten wie de medicus is die de kleren heeft laten verbranden. “We willen hem of haar geen kwaad doen, maar dat zal ons geruststellen”, zegt de zus. De rugtas van haar broertje heeft de familie teruggekregen. Volgens Aloeboetoe had haar broertje een telefoon en buiktasje bij zich, maar die spullen zijn niet te vinden.

[quads id=1]

Uitvaart nog niet officieel

Hermanus Aloeboetoe, oom van het slachtoffer, zegt dat er nog geen officiële datum voor de uitvaart is vastgesteld. De familie streeft ernaar om de jongeman op 10 augustus te begraven. Er is een advocaat in de arm genomen die van de staat zal eisen dat die de begrafeniskosten dekt.

Bekijk hier nog wat nieuwe en oude video’s:

[quads id=1]

Familie doodgeschoten goudzoeker Furgell Aloeboetoe vraagt hulp van IAMGOLD Rosebel Gold Mines

Bekijk hier de video: bron : https://www.apintie.sr/v22514

Bekijk hier de video van Anthony Jankie van het protest bij DNA te Paramaribo:

[quads id=1]

Bekijk hier nog wat nieuwe video’s van het incident:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Emotionele en boze familieleden, vrienden en collega’s van Furgill protesteren bij DNA in Paramaribo (video’s) – familie vraagt hulp

Fake news alert – Foto van politieagent die goudzoeker heeft doodgeschoten in Suriname is vals!

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/04/kleding-dode-porknokker-knelpunt-begrafenis/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland