29 doden en heel veel gewonden bij 2 schietpartijen in Amerika (video’s)

Amerika Mall
Nog een schietpartij in Amerika???!!! Er zijn 2 dodelijk schietpartijen geweest dit weekend. 29 mensen zijn dood

[quads id=1]

Eerst 20 doden in een mall en enkele uren later werden 9 mensen doodgeschoten in een andere stad. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de filmpjes gemaakt door ooggetuigen. (let op beelden kunnen vervelend overkomen). 1 van de daders heeft het gedaan omdat hij tegen rassenvermenging is. Lopen er in Amerika teveel van dit soort mensen rond? Of komt dit door de extreme wapenwet daar? Misschien is het nu tijd om die wet aan te passen!! Zou jij nog de straat op durven daar?

[quads id=1]

Amerika schietpartij

NU.nl schreef het volgende hierover: Tientallen doden bij schietpartijen Ohio en Texas, FBI denkt in Texas aan terrorisme. De Verenigde Staten zijn dit weekend opgeschrikt door twee massaschietpartijen kort achter elkaar. Enkele uren nadat een man in een winkelcentrum in El Paso (Texas) zaterdag twintig mensen had doodgeschoten, werd het vuur kort na middernacht geopend in de stad Dayton (Ohio). Daarbij vielen zeker negen dodelijke slachtoffers, aldus de politie.

[quads id=1]

2e schietpartij

Bij de schietpartij in Texas vielen naast de twintig doden ook tientallen gewonden. In totaal zijn drie personen gearresteerd. De politie gaat uit van één schutter, een 21-jarige man. De rol van de andere twee verdachten wordt onderzocht.

Amerika Mall

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI gaat uit van een terroristische aanslag, meldt de gouverneur van Texas op gezag van de dienst.

Tegen rassenvermenging

Volgens The New York Times plaatste de schutter uit Texas twintig minuten voor de aanslag mogelijk een manifest online, waaruit blijkt dat hij tegen “rassenvermenging” is. Dat zou volgens de schrijver “het land vernietigen”.

De dader kondigde tevens zijn daad aan in de tekst. De FBI ziet door het manifest voldoende reden om de massaschietpartij als haatmisdrijf of terroristische aanslag te beschouwen.

[quads id=1]

Zeker 26 gewonden in Ohio

In Ohio vielen, naast de negen doden, zeker zestien gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht. Bij het incident is ook de schutter omgekomen. Naar verluidt is hij door de politie gedood.

De dader zou hebben gebruikgemaakt van een AR-15, zeggen getuigen van het schietincident. Dat semi-automatische vuurwapen wordt vaker gebruikt bij massaschietpartijen in de VS. Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat hulpdiensten massaal zijn uitgerukt naar het gebied.

[quads id=1]

Veel slachtoffers

Burgemeester Nan Whaley zegt dat de schutter extra kogelmagazijnen had meegenomen en een kogelwerend vest droeg. “Als de politie niet had ingegrepen dan waren hier honderden slachtoffers gevallen”, aldus Whaley.

Man filmt vluchtende mensen nabij schietpartij Ohio in Amerika. Bekijk hieronder de verschillende video’s. Let op de beelden kunnen vervelend overkomen:

video’s

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron:

https://www.nu.nl/buitenland/5974252/tientallen-doden-bij-schietpartijen-ohio-en-texas-fbi-denkt-in-texas-aan-terrorisme.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland