CBB Suriname kan niet optimaal voldoen aan paspoortaanvragen – Vakantie Paramaribo

Suriname paspoort
Heeft CBB wel genoeg paspoorten? Het lijkt erop dat CBB Suriname niet voldoende voorbereid is op het grote aantal paspoort aanvragen. Ga je op vakantie? Wacht dan niet op het allerlaatste moment met het aanvragen van je paspoort en eventueel visum

[quads id=1]

Verschillende mensen klagen over de lange wachttijden. Een vrouw heeft bij de krant geklaagd dat haar geplande vakantie naar Nederland hierdoor niet door kon gaan. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan anderen zodat ze hier rekening mee kunnen houden. P.s. Je kunt als je echt haast hebt wel een zakenpaspoort aanvragen. Maar dan moet je wel veel dieper in je zakken graaien. Check de prijs.

[quads id=1]

Vakantie periode in Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: CBB kan niet optimaal voldoen aan paspoortaanvragen. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is niet in staat optimaal te voldoen aan de toegenomen aanvraag van paspoorten. Directeur Dennis Menso spreekt tegenover de redactie van een “enorm grote” vraag, maar wil niet meteen zeggen dat het bureau door zijn voorraad heen is. “Door de grote vraag, zagen we onze voorraad slinken.”

lange wachttijden

Op de vraag of het bureau dit niet eerder heeft zien aankomen, zegt hij dat er wel tijdig een bestelling is geplaatst. De boekjes zijn nu onderweg naar Suriname en moeten er naar verwachting binnen een week zijn. De directeur noemt als mogelijke reden voor de vele aanvragen de naderende vakantieperiode. Verschillende personen hebben zich tegenover de redactie beklaagd over de lange wachttijd voor een nieuw paspoort. Zij zeggen “veel langer” dan de reguliere periode van minimaal drie weken te moeten wachten.

[quads id=1]

Vakantie naar Nederland

Een vrouw vertelt dat ze door deze situatie niet meer in de geplande periode voor vakantie naar Nederland kan. “Ik kon niet tijdig een afspraak maken voor een visumaanvraag, omdat je daarvoor een paspoortnummer moet invullen en ik wachtte nog op mijn paspoort.” Menso zegt dat personen die met spoed moeten vertrekken een zakenpaspoort mogen aanvragen. Dat kost SRD 1000 terwijl het tarief voor een regulier paspoort SRD 300 is.

[quads id=1]

Nog even geduld

De functionaris meldt dat het bureau geen klachten heeft ontvangen van burgers die door de lange wachttijd niet hebben kunnen vertrekken naar hun vakantiebestemming. Hij merkt op dat sommige mensen zichzelf in de problemen brengen door op het laatste moment een aanvraag in te dienen. Hoe groot de vraag is, weet Menso niet uit het hoofd. Hij benadrukt wel: “Het is een enorme vraag, maar nog eventjes geduld, dan is het probleem opgelost.”

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/03/cbb-kan-niet-optimaal-voldoen-aan-paspoortaanvragen/

Geschreven door Merredith Bruce
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland