Worden deelnemers Youth Voice Suriname levensmoe na pesterijen op social media? (bekijk alle video’s)

youth Suriname
Lieve mensen. Stoppen jullie aub met pesten. Mensen die pesten zijn vaak onzeker of jaloers en hebben een probleem met zichzelf. Dus eigenlijk zet je gewoon jezelf voor schut. Dus stop ermee!!
Het talentenprogramma Youth Voice 2019 is nog maar net op de televisie in Suriname. Maar het is inmiddels al een veel besproken programma

[quads id=1]

Positief want er is veel talent in Suriname en dat kun je zien, maar ook best negatief. Zo zouden sommige deelnemers gepest worden op social media. Zodanig dat ze niet meer verder willen leven. Is het echt zo erg? Er is veel kritiek geweest op de juryleden. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s van alle afleveringen. Beoordelen jullie zelf maar. P.s. Wij accepteren geen pestgedrag in de comments. Houden jullie daar rekening mee. Je mening geven mag altijd, maar hou rekening met de gevoelens van een ander.

[quads id=1]

Youth Voice Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Deelnemers Youth Voice gepest op sociale media. “Men is constant gefocust op negativiteit. Ik wil niet dat de kinderen zich slecht blijven voelen. Ik betreur het ten zeerste dat een post op Facebook hiervoor heeft gezorgd. Ik had dit echt niet verwacht.” Dit zegt Tekisha Abel, jurylid van het talentenprogramma Youth Voice, in gesprek met de Ware Tijd.

[quads id=1]

Ze reageert op een bericht over enkele jongeren met zelfmoordneigingen omdat ze op Facebook zijn gepest. Het gaat om deelnemers die niet door de auditie zijn gekomen. Abel is niet te spreken over het nieuws dat de jongeren depressief zijn geraakt door de heisa op sociale media. Ze noemt het feit dat niet alle kinderen naar de volgende ronde gaan heel normaal.

[quads id=1]

“Ik had nooit gedacht dat dit Youth Voice-gedoe zoveel aandacht met zich zou meebrengen en vind het erg dat men kleine deeltjes van de video pakt en manipuleert. Door die Facebookpost en rommel die mensen posten en delen krijgen de kinderen echt een andere beeld over hun optreden”, vindt Abel.

De juryleden gaan volgens haar “heel respectvol” om met de kinderen. “In de zaal zijn wij normaal. Het is deel van de show dat niet een ieder door kan. Je kan een teleurstelling hebben, dat hoort er gewoon bij. Ik ben ook naar de ouders geweest van een contestant en ik heb hem gerustgesteld toen hij teleurgesteld was. We staan er niet bij stil hoeveel pesten kan teweeg brengen.”

Ook jurylid Gail Eijk is niet te spreken over de ontwikkeling en noemt het “erg lastig” dat de kinderen worden gepest. “Het is jammer dat men beeldmateriaal neemt en er zijn eigen draai aan geeft. In voorgesprekken zijn zaken over hoe het er aan toe gaat bij de talentenjacht aan de kinderen uitgelegd.” Geen van de kinderen is volgens Eijk op een “onheuse” wijze behandeld.

[quads id=1]

Hoofdinspecteur Humprey Naarden van het Korps Politie Suriname, die zegt zelf gepest te zijn, is niet gerapporteerd door de jeugdpolitie over wat gebeurd is. Hij is wel geconfronteerd met het nieuws dat deelnemers aan het contest als gevolg van pesten aan zelfdoding denken.

De politiefunctionaris stoort zich eraan dat steeds meer jongeren slachtoffer worden van pesten en verwijst naar een geval waarbij vorig maand hierdoor een student zelfmoord heeft gepleegd. “We moeten tot onze jongeren praten, omdat pesten verregaande gevolgen kan hebben voor anderen. Slachtoffers moeten hun leven hierdoor niet laten bepalen. Mensen die pesten zijn vaak onzeker of jaloers en hebben een probleem met zichzelf. Als de persoon merkt dat je gevoelig bent voor pesten gaat hij door. Je moet ze die voldoening niet geven.”

[quads id=1]

Advies van de politie Suriname

Hij adviseert jongeren die hebben meegedaan aan de contest dat zij zich niet uit het veld laten slaan. “Ze hebben de moed gehad om daar te staan. Hoeveel van de anderen die pesten zouden dat durven?”

Beoordeel zelf en kijk naar de video van alle afleveringen en meer:

[quads id=1]

[quads id=1]

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland

Lees meer: Deelnemers Youth Voice gepest op sociale media – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/08/01/deelnemers-youth-voice-gepest-op-sociale-media/#ixzz5vNZiu7n2