Sinds mijn ex een nieuw schatje heeft mag ik mijn zoontje niet meer zien – anoniem Paramaribo

zoontje Paramaribo
We hebben een brief gekregen van Sheila uit Paramaribo. Ze is verdrietig boos en zelfs agressief. Maar dat is begrijpelijk. Ze mag namelijk haar zoontje niet meer zien van haar ex. Alleen omdat zijn nieuwe schatje niet wil dat ze daar thuis komt. Hij mag ook niet bij haar thuis komen omdat haar ex haar nieuwe vriend niet vertrouwt. Een zeer ingewikkelde situatie. maar er moet snel iets gebeuren. Ze heeft haar zoontje nu al een tijdje niet gezien. Een moeder kan toch niet zonder haar kind? Welke rechter gaat haar ongelijk geven? Of had ze nooit afstand van hem moeten doen?
Sheila uit Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, ik heb echt dringend advies nodig. Ik sta op het punt om een eind te maken aan mijn relatie. Alleen omdat mijn ex mij het leven zuur maakt. Hopelijk plaatsen jullie mijn brief. Hopelijk ook nog voordat het te laat is.

Ik ben Sheila uit Paramaribo en ik ben nu ongeveer 5 jaar met Frits. Frits is niet mijn getrouwde man. Ik ben eerder getrouwd geweest en heb een zoontje van 7 jaar. Sinds ik met Frits ben woont hij bij zijn vader. Ik heb letterlijk moeten kiezen. Maar zijn vader houdt veel van hem dus ik heb het maar zo gelaten. Hij was goed bij hem. Ik kon hem elk weekend gaan zien. Het ging heel goed.

Nieuw schatje

En nu heeft die vader een andere vriendin. Gewoon een schatje. Maar ze is gelijk bij hem ingetrokken. Ongeveer een half jaartje. Vanaf dag 1 is het een probleem. Opeens mag ik mijn zoontje niet meer komen, zien. De dame wil niet dat ik daar in dat huis kom. Is het huis waar ik ook altijd woonde. Ik heb ook een eigen kamer daar. Is een heel groot huis. En als ik mijn zoontje daar ging zien dan bleef ik daar in mijn eigen kamer. Die vader ging dan meestal weg. Een beetje relaxen met zijn matties, of met andere dames. Ik vond het goed. Frits vond het ook goed. Alleen omdat hij me gunde om mijn kind toch te zien. Thuis bij ons mocht hij niet komen.

Hij doet als een bobo

We hadden het geaccepteerd. Maar nu, dat mens heeft alles verpest. Ik mag niet meer daar komen. Niet eens op de stoep. En mijn ex doet als een bobo. Hij is het met haar eens. Al mijn spullen heeft hij in zakken gezet in de schuur. En bij mij thuis mag mijn zoon ook nog steeds niet komen. Mijn man wil helemaal niet dat Frits bij die jongen in de buurt komt. Dus in feite is de enige oplossing dat ik uit elkaar moet gaan met Frits. Mijn ex is wel bereid om me dan in een huis te zetten. Dat zegt hij en dan kan die jongen gewoon vaker bij me komen. Ook slapen. Is toch chantage?

Ik ben stom geweest. Mijn man heeft alle zeggenschap over die jongen dus ik heb geen rechten meer. Hij kan alles bepalen. Maar ik wil mijn zoon dus ik ga maar gewoon doen wat hij van me verlangt. Ik hou van Frits maar echt hij is niet belangrijker dan mijn zoon. Ik ga wel nog uitzoeken in hoeverre ik alle rechten weer in handen kan krijgen. Maar de afgelopen maanden zijn zo stressvol geweest. Ik wil Frits gewoon niet meer. Ik wil mijn zoon. En ik wil voor hem vechten. Ik weet dat hij ook denkt van: Waar is mama? Frits zegt dat ik slap ben en dat ik niet van hem hou en dat ik mijn ex teveel macht heb gegeven. Hij zegt ook van als ik dit nu doe dan heb ik helemaal geen eigen leven meer.

Liever dood

Maar Frits begrijpt niet dat ik liever dood ben dan dat ik mijn kind niet meer kan zien. Ik heb die jongen nu 8 weken niet gezien. Ik ben in de tussentijd afgevallen en ik ben helemaal niet gaan werken. Ik ben helemaal ziek ervan. Plus ik heb die dame ook mishandeld toen ik een keertje daar aan de deur ben gegaan. Ik weet dat ik fout was, maar kunnen jullie je voorstellen dat een wildvreemde dame opeens denkt dat ze de moeder is van mijn kind. Is om gek te worden.

Op school hebben ze een verbod gezet voor me. Daar ben ik ook ruzie gaan maken. Ik zeg jullie eerlijk. Ik ga echt iemand ongeluk geven. Daarom heb ik nu ruzie met Frits. Ik reageer alles op hem af. Ik wil hem niet meer. Ik krijg nu geen steun van hem. Ik voel dat hij me niet voldoende helpt hierin. Ik heb hem gevraagd om met me te trouwen. Iemand heeft me gezegd dat het beter is als ik ook een stabiel gezin heb, Hij zegt me van nee. Dan houdt het wat mij betreft gewoon op.

Jaloers op Frits
zoontje Paramaribo
Voorbeeldfoto van lifedaily

Soms denk ik om weer bij die vader te gaan. Alleen om mijn zoontje. Misschien is dat wel wat die vader wil. Hij is jaloers op Frits denk ik soms hoor waarom zou hij anders zo gemeen zijn. Maar misschien ook niet. Hij vertrouwt gewoon niemand in de buurt van zijn kind. Ik weet het niet. Boi. ik zeg jullie, mijn hoofd is moe. Maar ik ga niet rusten voordat ik mijn zoontje weer heb daarom heb ik advies nodig. Wat kan ik het beste doen? Hoe kan ik dit aanpakken?

Wat moet ik doen?

Ik heb wel een juridisch persoon om advies gevraagd maar die zegt me dat ik niet veel kan doen omdat ik al afstand heb genomen van mijn zoontje. Dat is gebeurd toen we gingen scheiden. Maar ik wil alles terugdraaien. Ik was moe en jong. Kan de rechter me niet vergeven? Alles ging zo goed. Alleen om een dame is die ex zo gek geworden. Helpen jullie me please. En wat moet ik met Frits doen? Is het niet beter om gewoon weg te gaan uit zijn huis zodat ik mijn zoontje kan zien? Wat zouden andere vrouwen doen in mijn plaats? Help me aub ik heb het heel erg zwaar zo zonder mie boi

Gerelateerde verhalen:

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig