20-jarige man die arts uit Suriname heeft mishandeld en misbruikt nu ook aangeklaagd voor moord Nederland (video’s)

Suriname Nederland
Een 20-jarige buitenlandse man, die pas een jaar of vijf in Nederland verblijft zit momenteel vast voor mishandeling en intiem misbruik van Rinia Chitanie uit Suriname. Zij was arts

[quads id=1]

Rinia is aan haar verwondingen overleden. De man wordt nu dus ook aangeklaagd voor moord. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de vele video’s omtrent de moord, de stille loop en de boze buurtbewoners. Is de man gek en moet hij worden opgenomen of is het gewoon een wrede gevaarlijke moordenaar die voor altijd de gevangenis in moet?

[quads id=1]

Arts uit Suriname

Het Parool Nederland schreef het volgende hierover: Man die mishandeling en misbruik Rinia Chitanie bekende nu ook verdacht van moord
De 20-jarige man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de mishandeling en intiem misbruik van de 68-jarige Rinia Chitanie op eerste paasdag, wordt nu ook verdacht van moord. Chitanie overleed in juni aan haar verwondingen.

Stille tocht

Eind juni werd door nabestaanden en buurtbewoners een stille tocht voor Rinia Chitanie georganiseerd. G., geboren in Eritrea, is een statushouder en heeft de mishandeling en intiem misbruik bekend. Volgens zijn advocaat zat hij tijdens de aanval op Chitanie mogelijk in een psychose. Er zijn geen aanwijzingen dat de twee elkaar kenden.

[quads id=1]

De rechtbank wil dat hij ter observatie wordt opgenomen in een forensische psychiatrische kliniek. G. werd eerder al een jaar behandeld wegens psychische problemen.

Glimlach op zijn gezicht

Ook woensdag, tijdens de pro-formazitting, kwam G. – iel en klein van stuk – verward over. Bij het betreden van de rechtszaal had hij een glimlach op zijn gezicht en op de vraag van de rechter of hij opname in een forensisch psychiatrische kliniek zag zitten, antwoordde hij met ‘ik wil graag roken’.

Behandeling

Volgens de officier van justitie is opname nodig omdat het eerder een psychiater en een psycholoog niet is gelukt om hem te onderzoeken. De advocaat van G. wierp tegen dat zij geen tolk hebben gebruikt, terwijl bij de advocaat, de politie en in de rechtbank wel via een tolk met G. wordt gecommuniceerd.

[quads id=1]

Tijdens de eerste zitting bleek ook dat G. ruim een jaar in behandeling is geweest bij de Amsterdamse ggz-instelling Arkin. Het medisch dossier konden de eerder ingeschakelde psychiater en psycholoog niet inzien, stelt de officier van justitie, ondanks eerdere toezeggingen van de advocaat van G.

Opgenomen worden

De rechtbank wil graag dat G. wordt onderzocht, ook om te kijken of zijn alcoholgebruik van invloed is op zijn gedrag. In welke kliniek G. wordt opgenomen, moet nog worden bepaald. Het Pieter Baan Centrum, de meest voor de hand liggende kliniek, kampt met lange wachtlijsten. Mogelijk is ook de kliniek in Heiloo, of forensisch centrum Teylingereind een optie. De rechter-commissaris beslist waar G., die momenteel vastzit in Scheveningen, wordt opgenomen.

[quads id=1]

In september staat een nieuwe zitting gepland, maar dan zal het resultaat van de psychische evaluatie nog niet bekend zijn.

Video’s:

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron:

https://www.parool.nl/amsterdam/man-die-mishandeling-en-verkrachting-rinia-chitanie-bekende-nu-ook-verdacht-van-moord~b91b380f/

Geschreven door Hanneke Keultjes
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland