25-jarige Furgil doodgeschoten – Politiebericht omtrent schiet incident te I Am Gold in Suriname (video)

rosebel Suriname goud
Hierbij het officiële politiebericht omtrent de dodelijk schietpartij op de concessie van het goudwinningsbedrijf ” I Am Gold “ in Suriname.

[quads id=1]

2 mannen werden neergeschoten 1 daarvan is overleden. Bekijk het uitgebreide politiebericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video’s. RIP Furgil. En sterkte familie

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Twee illegale goudzoekers lopen schotverwondingen op waarbij een het leven heeft gelaten. De 35- jarige (correctie: de jongen was 25 jaar. red.) illegale goudzoeker Furgil Aloeboetoe is op zondagmiddag 28 juli overleden op de concessie van het goudwinningsbedrijf ” I Am Gold “ in Suriname.

[quads id=1]

Goudbedrijf Suriname

Op die bewuste zondagmiddag was een “taskforce” bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit een der mijngebieden van het bedrijf in kwestie. De “taskforce” bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Surinaams Nationaal Leger, leden van de organisatie Ordening Goud Sector en bewakers van het mijnbouwbedrijf zelf.

[quads id=1]

Verwijderen illegale goudzoekers

Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en ene Leandro, P. door kogels gewond geraakt.
De verwonding van Furgil was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven. Leandro is eerst behandeld op een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

2 neergeschoten

Het ontzielde lichaam van Furgil Aloeboetoe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder andere een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de organisatie Ordening Goud Sector in brand gestoken.
Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Regio Midden Suriname.

[quads id=1]

video’s

Bekijk hier meerdere video’s omtrent het incident

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron:

Twee illegale goudzoekers lopen schotverwondingen op waarbij een het leven heeft gelaten

Eerdere berichten:

Situatie loopt ernstig uit de hand bij Rosebel Gold Mines/Iamgol Suriname nadat man is neergeschoten (bekijk de video’s)

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland