Wanhopige moeder komt niet uit en steelt levensmiddelen uit Supermarkt – politie Suriname

politie Paramaribo
Babymelk, tandpasta, chips en andere levensmiddelen nam ze vaker mee uit een supermarkt. Eigenlijk is het ook een beetje zielig om te lezen hoe deze moeder genoodzaakt is om te stelen.

[quads id=1]

Bekijk het officiële politiebericht om meer te lezen over deze stelende moeder. Drijft de economische crisis in Suriname sommige mensen tot wanhoop en criminele daden. Is stelen de enige manier om onze kinderen te voeden? En wat gebeurt er nu met haar kinderen? Moet de politie schappelijk zijn en rekening houden met de situatie van de moeder?

[quads id=1]

Supermarkt Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Dievegge aangehouden en opgesloten. De politie van het ressort Lelydorp heeft op dinsdag 23 juli de 48-jarige Joyce S. voor enkele winkeldiefstallen aangehouden.

Joyce wordt ervan verdacht op woensdag 3 juli, donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli 2019 goederen te hebben weg genomen uit een supermarkt in de Sumatraweg in Suriname. De verdachte had het tot een gewoonte gemaakt om grote flessen honing, blikken aardappel chips, grote blikken babymelk en dozen tandpasta te stelen.

[quads id=1]

Op camera’s te zien

Op donderdag 4 juli, nadat de supermarkt gesloten was, bekeek de supermarkt exploitant de beelden die vast gelegd waren door zijn veiligheidscamera’s. Bij die gelegenheid zag hij hoe Joyce de diefstallen pleegde. Op vrijdag 5 juli stapte Joyce de supermarkt weer binnen om te stelen, niet wetende dat zij in de gaten werd gehouden door de winkelier. Ze nam een fles honing en een blik aardappel chips van de schappen en stopten die vervolgens in haar tas.

[quads id=1]

Eerdere diefstallen

Toen Joyce de winkel wilde verlaten werd zij door de winkelier staande gehouden en geconfronteerd met het feit, dat zij goederen gestolen had. Joyce moest de gestolen goederen uit haar tas halen en terug geven. De winkelier confronteerde haar ook met het feit, dat zij eerder al spullen uit zijn zaak had gestolen en dat die diefstallen waren vast gelegd op camerabeelden.

Ze rende weg

De winkelier verlangde toen van Joyce dat zij hem moest betalen voor de goederen die zij eerder weggenomen had. Deze winkeldievegge begon toen tekeer te gaan en rende op een bepaald moment hard weg. De supermarkt houder deed toen aangifte van diefstal contra Joyce bij de politie van het bureau Lelydorp en zij werd op dinsdag 23 juli opgespoord aangehouden.

[quads id=1]

Ze komt niet uit

Bij haar voorgeleiding heeft Joyce bekend dat zij de strafbare feiten heeft gepleegd. Ze gaf verder aan dat zij samen woont met haar moeder en haar drie minderjarige kinderen en dat zij de enige kostwinner in het gezin is. Voorts dat zij niet uitkomt met haar salaris vandaar dat zij ertoe overging om goederen uit de supermarkt te stelen. Na overleg met het Openbaar Ministerie Suriname is Joyce in verzekering gesteld.
Bron:

https://www.politie.sr/dievegge-aangehouden-en-opgesloten-2/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland