Oma mishandeld door 20-jarige kleinzoon in Suriname

oma Suriname
Je oma is iemand die je moet koesteren. Iemand waarvoor je respect moet hebben. Als zij niet zou bestaan dan zou jij ook niet bestaan.

[quads id=1]

Daarom is het ook zo erg dat de 20-jarige Shaquille zijn grootmoeder heeft mishandeld. Hij heeft haar flink in haar gezicht gestompt en wilde haar te lijf gaan met een stok. De rechter zet hem achter slot en grendel. Bekijk onderstaande bericht voor meer informatie. Hoe komt een jongen zo ver? Drugs, opvoeding of gewoon asociaal gedrag?

[quads id=1]

20-jarige uit Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Twaalf maanden cel voor mishandelen grootmoeder. De twintigjarige Shaquille L. wekte donderdag irritatie op bij officier van justitie Claudia Bruining. De veroordeelde had een strakke houding tegenover de rechter en openbaar aanklager. Ook zijn grootmoeder, die als getuige zou worden gehoord, keek hij met een kwade blik aan. Bruning vroeg hem om netjes antwoord te geven op de vragen die hem werden gesteld.

[quads id=1]

12 maanden

Kantonrechter Lydia Ravenberg veroordeelde Shaquille L. tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk. Bij de straf hoort een proeftijd van drie jaar. Ze week daarmee af van de strafeis van de vervolging die twaalf maanden onder aftrek met een gelijk luidende proeftijd vorderde. Shaquille L. staat terecht voor mishandeling en bedreiging. Hij heeft zijn grootmoeder in april 2018 enkele vuistslagen toegebracht in het gezicht. Daarna probeerde hij haar met een plank te slaan.

[quads id=1]

Zijn zus

Zijn zus die hem daarop aansprak werd met de dood bedreigd. “Hij heeft niet ervoor geschroomd om zijn grootmoeder te slaan. Iemand die hij juist moet koesteren. Er zijn zoveel mensen die een grootmoeder zouden willen”, aldus Bruining. De veroordeelde ontkende alle tenlasteleggingen. De verklaringen van de slachtoffers kloppen volgens hem niet. “Ik heb niets daarop te zeggen”, was zijn reactie toen de rechter hem confronteerde met de misdrijven die hij heeft gepleegd.

[quads id=1]

Grootmoeder

De grootmoeder die opgeroepen was als getuige maakte gebruik van haar verschoningsrecht. De openbaar aanklager vroeg Shaquille L. of hij drugs gebruikt. Hij zei daarop geen antwoord te willen geven. Volgens Bruining is er bij de politie verklaard dat zijn gedrag is veranderd. De reden hiervoor is onduidelijk. “Hij gebruikt sigaretten en yami. Shaquille L. is vaker aangesproken, maar wil niet veranderen. Hij gaat niet meer naar school”, waren enkele verklaringen uit een proces-verbaal.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/27/twaalf-maanden-cel-voor-mishandelen-grootmoeder/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland