Problemen op Schiphol – 84 vluchten geannuleerd en 160 vertragingen – vakantie tijd

vakantie Schiphol
Drama op Schiphol. Inmiddels zijn 84 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd en hebben er zo’n 160 vertraging

[quads id=1]

En dat gaat nog even door. Er zijn namelijk technische problemen met de brandstofvoorzieningen. Hou rekening met vertragingen als je toevallig op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Paramaribo of Amsterdam. Of ergens anders natuurlijk.

[quads id=1]

Vakantie Paramaribo

Nu.nl schrijft het volgende hierover: Problemen Schiphol duren tot diep in de avond, mogelijk tot donderdagochtend. Op Schiphol vertrekken woensdagmiddag- en avond vrijwel geen vliegtuigen, omdat er een storing is in het systeem dat de vliegtuigen op de luchthaven van brandstof voorziet. Een woordvoerder van de luchthaven bevestigt dat het probleem waarschijnlijk pas “diep in de avond” verholpen zal zijn. Niet uitgesloten wordt dat het probleem donderdagochtend pas opgelost is.

[quads id=1]

Vanaf SCHIPHOL

Doordat er amper vliegtuigen kunnen vertrekken vanaf Schiphol is er ook geen plek voor gelande vliegtuigen.

Het gaat om ongeveer tien vliegtuigen. De passagiers zitten vast in de gelande vliegtuigen. De passagiers in die vliegtuigen kunnen het toestel niet uit en wachten tot er plek is om uit te kunnen stappen.

Last van de hitte hebben die passagiers niet, want de airco doet het nog gewoon in die vliegtuigen.

Reizigers zitten vast in Frankrijk door storing op Schiphol Reizigers zitten vast in Frankrijk door storing op Schiphol
Slechts ‘incidenteel’ kan een vliegtuig vertrekken vanaf Schiphol
Vanaf Schiphol kan volgens de woordvoerder “incidenteel” een vliegtuig vertrekken. Het gaat dan om vliegtuigen die nog voldoende brandstof aan boord hebben om naar een volgende bestemming te vliegen.

[quads id=1]

Vertragingen

Voor de meeste vliegtuigen geldt dat echter niet en die zullen moeten wachten met vertrekken tot de storing is opgelost.

De storing leidt tot vertragingen op Schiphol. “Een aantal vluchten is geannuleerd. Het gaat om minder dan tien vluchten”, aldus de woordvoerder.

Geen oplossing

Als Aircraft Fuel Supply, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het functioneren van het tanksysteem, een oplossing voor het verhelpen van de storing heeft gevonden, dan kunnen vliegtuigen een half uur later weer vertrekken. “Maar die oplossing is nog niet gevonden”, aldus de woordvoerder. “Er is ook geen zicht op hoelang dat gaat duren.”

[quads id=1]

De oorzaak van de storing in het brandstofsysteem is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het niet door de warmte komt.

Zomervakantie drukste periode van het jaar voor Schiphol
Schiphol adviseert reizigers om informatie over hun vlucht in de gaten te houden via de website of app van de luchthaven of door contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen.

[quads id=1]

Zomer vakantie

De zomervakantie is voor Schiphol de drukste periode van het jaar. In de maanden juli en augustus verwerkt de luchthaven een stroom van bijna dertien miljoen passagiers.

Begin augustus verwacht Schiphol de grootste drukte. Passagiers die op vakantie gaan en reizigers die terugkeren van vakantie zijn dan op de luchthaven.

Bron:

https://www.nu.nl/binnenland/5969810/problemen-schiphol-duren-tot-diep-in-de-avond-mogelijk-tot-donderdagochtend.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland