Meer over de dood van baby Riley – ze overleed in AZP Paramaribo na zware mishandeling door vader (video)

baby Pramaribo
“Ik sloeg haar overal waar er vlees was. Ik beet haar” Zo een schattige baby. Dan bijt je en mishandel je haar? Wat voor mens ben je dan?
Het was verschrikkelijk. Een baby werd vorig jaar het ziekenhuis te Paramaribo binnengebracht

[quads id=1]

Het meisje bleek zwaar mishandeld te zijn door haar vader. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. En die moeder dan? Ze wist van niets? Kan dat? Bekijk het bericht om meer te lezen over de zielige baby en haar wrede dood. Kijk ook (nogmaals) naar de video erover. Hartverscheurend

[quads id=1]

Ziekenhuis Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Acht jaar cel geëist voor doden baby. Officier van justitie Astrid Niamat vorderde maandag een straf van acht jaar onvoorwaardelijk tegen de 26-jarige Shafiek B. met als bijkomende voorwaarde psychologische begeleiding.

Voor zijn eveneens 26-jarige vriendin Warsha B. is vrijspraak gevraagd. De twee staan terecht voor het doden van hun vijf maanden oude baby Riley in februari 2018.

[quads id=1]

Geen bewijs voor moeder

De openbaar aanklager vindt dat er geen bewijs is dat de moeder meegedaan heeft aan de mishandeling van het kind, terwijl er tegen de vader voldoende bewijs is. Riley werd in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht waar ze op de Intensive Care bezweek.

Toegegeven dat hij het kind heeft mishandeld

Shafiek heeft bij de politie toegegeven dat hij het kind heeft mishandeld. “Ik sloeg haar overal waar er vlees was. Ik beet haar op haar wang zodat zij haar ogen kon openen om mij aan te kijken”, staat in het proces-verbaal. Het kindje is overleden aan een hersenbloeding als gevolg van inklemming van de hersenen. Dit komt door de harde klappen van de vader.

[quads id=1]

Hij mocht het kind niet

Niamat zei dat het haar verstand te boven gaat dat de vader de baby zo hardhandig heeft aangepakt. Zij noemde de verklaring dat hij het kind niet mocht “heel ongeloofwaardig”. De officier van justitie zegt verder dat in een psychologisch rapport staat dat het persoonlijkheidsprobleem van de verdachte verholpen moet worden.

[quads id=1]

Weinig thuis

Als dit niet gebeurt zal het een probleem blijven in zijn verdere leven. Volgens de psycholoog heeft Shafiek B. een drang om alles perfect te doen. Hij kan niet onder druk handelen als het in een situatie misgaat. Niamat sprak Warsha B. aan en zei dat zij als moeder oplettend moet zijn. Ze zou zich niet moeten blindstaren op zaken en ervan uit gaan dat er niets mis is in huis, doordat zij weinig thuis is.

baby Pramaribo
De baby en ouders
Ze kan het niet geloven

De moeder verklaarde eerder dat zij niet kon geloven dat haar vriend het kind mishandelde. Ze was vaak niet thuis en wist daarom niet wat er zich afspeelde. Shafiek B. werkte niet en was vaak alleen met het kind. Hij was huisvader. Zijn advocaat, Nalini Ramlal, zegt dat zij zal pleiten voor een milde straf. Dat gebeurt bij de voortzetting van de zaak op 8 augustus in Paramaribo.

Video

Bekijk hier een video erover. Kijk vanaf 1 minuut 51

[quads id=1]

Les meer in de eerdere berichten:

Video: Moeder vertelt over de dood van 5 maanden baby Riley B. ~ Paramaribo

Baby van 5 maanden ernstig gewond opgenomen in ziekenhuis Paramaribo.

Update: 5 maanden baby Riley Bhaggan overleden in het ziekenhuis

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/23/acht-jaar-cel-ge%C3%ABist-voor-doden-baby/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland