Ben je op familie bezoek in Paramaribo en vlieg je terug naar Amsterdam – Belangrijke info van de douane Nederland – vakantie Suriname

vakantie Paramaribo
Opgelet, je kunt echt niet zomaar van alles mee naar huis nemen na je vakantie!!
De douane van Nederland heeft ons gevraagd om deze belangrijke informatie met jullie te delen. Vooral met reizigers tussen Paramaribo en Amsterdam.
Aankomst op Schiphol? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld eten en gekochte spulletjes! Wat mag je wel en wat mag je niet meenemen vanuit Suriname. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met alle mensen die op vakantie zijn of nog moeten gaan.
Vakantie of familiebezoek in Suriname

Aandachtspunten douaneregels voor reizigers die familie bezoeken buiten de EU. Dus ook in Suriname. Check met de Douane Reizen App eenvoudig wat mee terug naar Nederland mag. In de zomerperiode gaan veel mensen op familiebezoek buiten de Europese Unie. Bijvoorbeeld naar Turkije, Marokko, Suriname of Caribisch Nederland. De Nederlandse douane roept reizigers die terugvliegen naar Nederland op de douaneregels in acht te nemen om inbeslagname te voorkomen. Dit kan eenvoudig met de gratis Douane Reizen App. Aandachtspunten zijn onder andere etenswaar, waterpijptabak en contant geld.

Douane app

Klik hier om de app te downloaden

Voor reizigers die terugvliegen van familiebezoek buiten de Europese Unie zijn de douaneregels buiten de EU van kracht. Bijna iedereen weet dat niet alles mee terug naar Nederland mag, maar wat precies de regels zijn blijft lastig. De Nederlandse douane zet drie aandachtspunten voor familiebezoekers op een rij:

Etenswaar

Een lekkere maaltijd van oma of een tante meenemen klinkt misschien onschuldig, maar maaltijden gemaakt van dierlijke producten mogen niet mee terug naar Nederland. Het maakt niet uit of de producten rauw, gedroogd of bereid zijn. Gedroogde kruiden mogen alleen mee als het geen beschermde plantensoorten zijn. Pure honing mag mee tot 2 kilo en in een consumentenverpakking. Het meenemen van honingraad is niet toegestaan.

Tabaksproducten

In het buitenland zijn tabaksproducten vaak goedkoper waardoor het aantrekkelijk is deze voor jezelf of iemand anders mee terug te nemen naar Nederland. De maximale hoeveelheid die je mag meenemen zonder belasting te betalen is: 200 sigaretten of 50 sigaren of 100 cigarillo’s of 250 gram waterpijptabak. Bij combinaties gelden aangepaste hoeveelheden, kijk hiervoor in de Douane Reizen App. De laatste tijd ziet de Douane vooral de populariteit van waterpijptabak toenemen.

vakantie Paramaribo
Waardevolle aankopen en contant geld

Wanneer je buiten de EU waardevolle dingen koopt zoals sieraden of een laptop, is het belangrijk te weten dat je producten met een gezamenlijke waarde boven de €430 aan dient te geven bij de Nederlandse douane. Je moet hier dan belasting over betalen. Wanneer je terugvliegt met contant geld of waardepapieren die samen (omgerekend) €10.000 waard zijn of meer, dan moet je hier bij de Douane melding van maken.

Deel deze informatie met iedereen

Bron: Douane Nederland
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland