Directeur Santo Boma gevangenis Suriname is niet ontslagen of ontheven maar met verplicht verlof

gevangenis Suriname
Geen ontslag en ook geen ontheffing voor Otmar Ling. De directeur van de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma in Suriname.

[quads id=1]

Nee hoor, hij neemt gewoon al zijn verlofdagen op voor zijn pensioen. Zo geeft hij anderen de ruimte om door te groeien. Hij zegt dat de zaak in goed overleg met de bewindsman is afgehandeld. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Geniet van uw pensioen meneer Ling. En de felicitaties aan Aniel Ramadhin, Joyce Pane-Alfaisi en Gustaaf Galant met hun nieuwe functies

[quads id=1]

Gevangenis Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: DIRECTEUR SANTO BOMA MET VERPLICHT VERLOF, NIET ONTHEVEN. De directeur van de Centrale Penitentiaire Inrichting (PI) Santo Boma, Otmar Ling, is vrijdag met verplicht verlof gestuurd door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Aansluitend daarop gaat hij met pensioen. Volgens ingewijden wilde Ling graag doorgaan met het werk. Zijn verzoek om dienstverlenging is echter afgewezen door de minister.

[quads id=1]

Hij gaat met pensioen

Wendel Pinas, hoofd voorlichting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, weerspreekt dat Ling is ontheven uit zijn functie. “Hij heeft de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt en had in 2018 al verlenging gehad. Deze keer is dat niet gebeurd. Dat is een bevoegdheid van de minister, maar er is geen sprake van ontheffing.”

Geen ontheffing

Ook Ling beaamt dat er geen sprake is van ontheffing. Hij zegt dat de zaak in goed overleg met de bewindsman is afgehandeld. Omdat zijn verlenging tot oktober dit jaar duurt is hem gevraagd om zijn verlof op te nemen. Dit, omdat hij plaats moet maken zodat anderen de ruimte krijgen om door te groeien.

[quads id=1]

Doorgroeien

“Het departement wil geen belemmering voor carrière- en doorgroeimogelijkheden van functionarissen. Men heeft me dus gevraagd om mijn verlof op te nemen. Ik kan me terugvinden daarin” zegt Ling aan de krant. De officiële overdracht vindt maandag plaats.

gevangenis Suriname

[quads id=1]

Nooit geweigerd

De directeursfunctie zal dan worden overgenomen door Aniel Ramadhin, die al in deze functie heeft gewerkt bij de PI Duisburglaan te Paramaribo Suriname. Gustaaf Galant wordt de nieuwe onderdirecteur. Joyce Pane-Alfaisi zal voorlopig waarnemen bij de PI Duisburglaan. “Ik heb nooit geweigerd om over te dragen. Dat is niet waar” ontkracht Ling eerdere berichten.

gevangenis Suriname
Foto van BIC Wanica Noord-West

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/07/22/directeur-santo-boma-met-verplicht-verlof-niet-ontheven/

Geschreven door Jason Pinas
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland