KLM kan moeders vragen om zich te bedekken tijdens het voeden in het vliegtuig – vakantie Paramaribo

vakantie Paramaribo
Ga je toevallig op vakantie naar Paramaribo met KLM en geef je borstvoeding? Hou dan rekening met het volgende:

KLM heeft een aantal klanten boos gemaakt, mensen zijn zelfs bereid de vliegtuigmaatschappij te boycotten. Waarom? Omdat de maatschappij aan heeft gegeven dat zij moeders kunnen vragen zichzelf bedekken tijdens het geven van borstvoeding. Niet iedereen wil tijdens het vliegen tegen een naakte borst aankijken toch? Bedekken moet toch geen probleem zijn? Of is de maatschappij fout om dit te vragen? Dan kijken de mensen die zich hieraan storen maar een andere kant op. Hoe denken jullie hierover? Bekijk het bericht voor meer informatie. Deel het met anderen zodat ze op de hoogte zijn. Geef jij voortaan borstvoeding onder een dekentje?

NH nieuws schreef het volgende hierover: KLM vraagt moeders zich te bedekken tijdens geven borstvoeding. KLM ligt onder vuur na een tweet over het borstvoedingsbeleid aan boord. De vliegtuigmaatschappij laat weten dat het vluchtpersoneel een voedende moeder mag vragen om haar baby en haar borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.

Dat beleid heeft duizenden – veelal negatieve – reacties uitgelokt. Twitteraars gaan flink los op KLM en sommigen roepen zelfs op om in het vervolg maar ‘met een andere maatschappij te vliegen’.

De tweet van KLM

@KLM
Breastfeeding is permitted at KLM flights. However, to ensure that all our passengers of all backgrounds feel comfortable on board, we may request a mother to cover herself while breastfeeding, should other passengers be offended by this.

vakantie Paramaribo

De ophef begon na het verhaal van de Amerikaanse Shelby Angel. Ze vertelde op Facebook dat haar op een vlucht van San Francisco naar Amsterdam was gevraagd om zichzelf met een dekentje te bedekken tijdens het geven van borstvoeding aan haar dochter.

“Ik zei ‘nee’, omdat mijn dochter dat niet prettig vind en ze daardoor van slag zou raken.”

‘Extreem comfortabel en niet gerespecteerd’

De stewardess zou vervolgens hebben gewaarschuwd dat als iemand zou klagen, het haar eigen probleem zou zijn. “Niemand klaagde”, aldus Angel. “Op geen van de vluchten die ik met mijn dochter nam, heeft niemand ooit geklaagd over borstvoeding in het openbaar, behalve deze stewardess. Ik voelde me extreem oncomfortabel en niet gerespecteerd.”

De Amerikaanse sluit haar relaas af met een verzoek aan borstvoeding gevende vrouwen: “Kies een vliegmaatschappij die de autonomie van het lichaam én het recht om voor onze kinderen te zorgen op de manier die we het beste kennen respecteert.”

PR-ramp

De reactie die KLM heeft gegeven na een vraag op het verhaal van Shelby schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. “Hoe durven jullie. Schaamte oproepen voor zoiets basaals als het voeden van een baby”, reageert iemand. “Dit is een verschrikkelijke reactie en jullie zijn bezig om een PR-ramp te creëren voor KLM”, aldus een ander.

Vooral het ‘dekentjes-verzoek’ kan rekenen op veel kritiek. “Wat dacht je van een dekentje over het hoofd van mensen die er aanstoot aan nemen”, staat op Twitter. “Ik vlieg in het vervolg wel met een andere maatschappij.”

Bron:

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/249622/klm-vraagt-moeders-zich-te-bedekken-tijdens-geven-borstvoeding