Opgelet Suriname!! Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven – denk aan de gezondheidsrisico’s

hittegolf Suriname
Mensen in Suriname opgelet! Ook de mensen die op vakantie zijn in Paramaribo! Als jullie nu al last hebben van de hitte dan hebben we slecht nieuws voor jullie:

[quads id=1]

Het wordt namelijk nog veel heter! Het ministerie waarschuwt een ieder namelijk voor aankomende hittegolven. En pas op voor hitteberoertes. Let op de symptomen en bekijk de belangrijke tips! Lees het bericht voor meer belangrijke informatie en deel het met een ieder zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Hou het hoofd koel!! Vooral tijdens de vakantie

[quads id=1]

Het NII schrijft het volgende hierover: Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven. In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het Ministerie van Volksgezondheid dit bericht extra onder de aandacht van de hele samenleving brengen.

[quads id=1]

hittegolf Suriname

De situatie zou tussen juli en augustus kunnen verslechteren, met negatieve gevolgen voor de gezondheid van de mens. Landen in onze regio worden aangespoord voorbereid te zijn vanwege de invloed die dit zou kunnen hebben op de gezondheid van mensen, inclusief het risico tot overlijden.

De weersvoorspellingen voor Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied voorspellen hittegolven tijdens de zomer van 2019. Dit kan stress door de droogte veroorzaakt doen toenemen, tot bosbranden leiden en schadelijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

[quads id=1]

Blootstelling aan hitte veroorzaakt ernstige symptomen zoals: hitte-uitputting en hitteberoerte (een aandoening die flauwte veroorzaakt, evenals droge, warme huid, vanwege het onvermogen van het lichaam om hoge temperaturen te beheersen). De meeste aan warmte gerelateerde sterfgevallen zijn te wijten aan de verslechtering van bloedsomloop, nier-, hormonale en psychiatrische aandoeningen. Andere symptomen zijn vochtophoping in de onderste ledematen, warmte-uitslag in de nek, krampen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, lethargie en zwakte. Mensen met chronische ziekten die dagelijks medicijnen nemen, lopen een groter risico op complicaties en overlijden tijdens een hittegolf, evenals ouderen en kinderen.

[quads id=1]

De reactie op warmte hangt af van het vermogen van elke persoon en ernstige effecten kunnen plotseling optreden. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de waarschuwingen en aanbevelingen van de lokale autoriteiten.

Advies van de PAHO om de schadelijke effecten van warmte te voorkomen:

Blijf op de hoogte van weerswaarschuwingen en voorspellingen
Vermijd blootstelling aan de zon tussen 11 uur ‘s morgens en 4 uur’ s ’middags
Laat kinderen of oudere personen niet achter in geparkeerde voertuigen
Train of doe geen intense buitenactiviteiten zonder de juiste bescherming
Drink om de 2 uur water, ook als u geen dorst hebt.
Houd het huis koel door overdag ramen te bedekken en airconditioners of ventilatoren te gebruiken tijdens de warmste uren.
Raadpleeg uw arts als u een chronische ziekte heeft en medicijnen gebruikt.
Welke maatregelen kun je zelf nemen om de hitte goed te doorstaan?

[quads id=1]

Het voornaamste is om voldoende te drinken, bij deze hitte twee liter per dag. Door een verhoogde transpiratie verlies je meer vocht, en het is belangrijk om dat weer aan te vullen. Ouderen kunnen minder goed transpireren, waardoor zij de warmte minder goed kunnen afvoeren. Juist voor hen is het belangrijk goed te blijven drinken daar het dorstgevoel minder sterk is.

Sporten of zware lichamelijke inspanning wordt afgeraden op het heetst van de dag. Het beste is om in de schaduw te blijven en het huis koel te houden door de instraling van zon te beperken (gordijnen dicht, zonwering omlaag) en ramen niet wijd open te zetten. Als het ’s avonds afkoelt kunnen de ramen juist wel open om de temperatuur in huis omlaag te brengen.

[quads id=1]

Wat te doen als er tekenen en symptomen zijn van hitte-uitputting of hitteberoerte:

Stop alle fysieke activiteiten.
Bel onmiddellijk een ambulance.
Ga naar of verplaats de betreffende persoon naar een koele ruimte.
Gebruik alle fysieke middelen om het koelen te vergemakkelijken (zoals het hoofd en het lichaam met water koelen en de persoon opwarmen om zijn temperatuur te verlagen).
Het Ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op de gemeenschap om de gegeven adviezen stikt op te volgen ter voorkomen van gezondheidsproblemen.

Bron:

http://www.deboodschap.today/het-ministerie-van-volksgezondheid-waarschuwt-voor-hittegolven/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland