Chinese man is na enkele dagen in Suriname al in het bezit van geldig ID en paspoort – politie vermoedt fraude

overleden Suriname
Hoe komt het dat sommige mensen heel lang moeten wachten op een ID en paspoort van Suriname en dat anderen het binnen een paar dagen krijgen?

[quads id=1]

De politie heeft een Chinese man opgepakt. Hij wordt verdacht van oplichting en fraude. Ook hij had heel snel zijn ID gekregen. Hoe dan? Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie.

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: Chinese man aangehouden voor valsheid in geschrifte en oplichting. De militaire politie heeft, op woensdag 10 juli, een 37-jarige Chinese man aangehouden op de J.A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij in Suriname.

Yijun, H. die vanuit Suriname naar Trinidad wilde afreizen is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. Yijun bezat een geldig Surinaams paspoort en identiteitsbewijs (E-id), die hij vermoedelijk heeft gekregen na overleg van valse of vervalste documenten.

[quads id=1]

overleden Suriname

Valse documenten

Yijun is op 25 juni in Suriname gearriveerd en enkele dagen daarna was hij al in het bezit van een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs. Hij is door de militaire politie overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie Suriname. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Yijun in verzekering gesteld. Het paspoort en identiteitsbewijs zijn in beslag genomen.

[quads id=1]

Paspoort en ID van Suriname

Yijun is niet de eerste Chinees die betrapt is geworden op het willen afreizen uit ons land met een Surinaams paspoort en identiteitsbewijs, die vermoedelijk op illegale manier zijn gekregen. De afdeling Fraude is inmiddels bezig met een diepgaand onderzoek.

Bron:

Chinese man aangehouden voor valsheid in geschrifte en oplichting

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland