Verdrietige moeder vertelt over overleden dochter Shenaya Ramlal uit Paramaribo – foto’s en video’s van uitvaart

overleden Paramaribo
Dit is zo zielig en hartverscheurend. Lees hier het uitgebreide verhaal van de moeder van de onlangs overleden Shenaya Ramlal uit Paramaribo. Ze was pas 7 jaar.

[quads id=1]

Boze tongen beweren dat het gezin besmet is geraakt door het drinken van het SWM kraanwater. Maar mama zegt dat het gerucht niet van hen afkomstig is. Het is vooralsnog NIET bewezen waardoor zij ziek zijn geworden. Bekijk het bericht om te lezen wat de verdrietige mama nog meer vertelt aan de krant over haar overleden dochter. Inmiddels is de uitvaart geweest. Een drukke, emotionele en plechtige gebeurtenis. Bekijk de uitgebreide foto en video presentaties daarvan. Rust zacht lieverd. En sterkte mama en overige nabestaanden met dit verschrikkelijke verlies

[quads id=1]

Meisje uit Paramaribo

Dagblad Suriname schreef het volgende: Moeder van overleden Shenaya Ramlal: ‘Shenaya uit Paramaribo kreeg alleen negens en tienen op school’

‘Shenaya kreeg alleen negens en tienen op school,’ vertelt de moeder van dit 7-jarig meisje terneergeslagen aan Dagblad Suriname. Haar dochter die vanaf de geboorte altijd een heel flink en pienter meisje is geweest, is er helaas niet meer. Shenaya uit Paramaribo kon de strijd tegen de Shigella-bacterie (klik op de naam voor meer informatie) niet meer aan. Afgelopen dinsdag blies ze in een ziekeninrichting haar laatste adem uit. Dit pienter meisje, dat leerlinge was van de OS Vredenburg, zat in de tweede klas. ‘Ze zou zeker overgaan naar de derde klas.’ Op 8 december zou ze haar achtste jaardag vieren.

[quads id=1]

Begonnen met hoofdpijn

Met een brok in haar keel vertelt de moeder dat Shenaya in de vroege ochtend van donderdag, een week terug klaagde van hoofdpijn, maar niet lang hierna weer in slaap viel. Over een uur werd ze weer wakker en zei dat haar voeten haar pijn deden. Toen de ouders haar tegen zes uur wakker maakten om naar school te gaan, had ze hevige koorts. En klaagde weer van hoofdpijn. In de veronderstelling dat het om een griepje gaat, kreeg ze paracetamol en een stukje brood. Vanwege de koorts werd ze niet naar school gestuurd, maar naar de oppas waar ze kind aan huis was. Sedert ze een baby van zes maanden was, ging ze naar deze zelfde oppas en ontstond er een heel hechte band. Ook bij de oppas bleek de koorts niet te dalen. Die bracht haar uit eigen initiatief naar de huisdokter die de nodige medicijnen voorschreef waaronder zetpillen.

[quads id=1]

Ze kreeg een zetpil

Na de toediening van een zetpil viel Shenaya in slaap. ‘Maar ze sliep door. Ze had hevige koorts en ze kreeg zware diarree zonder dat zij het doorhad dat zij afging’, vertelt de moeder. In dergelijke situatie trof ze haar dochter aan nadat ze tegen een uur in de middag op het werk werd gebeld door de oppas. Ze zag ook dat haar meisje verward was. Ze bracht haar dochter naar huis, gaf haar een flinke douche beurt en bracht haar weer naar de dokter. Dit keer werd ze doorverwezen naar de Spoed Eisende Hulp te Paramaribo. Diezelfde donderdag werd ze gebracht naar het Sint Vincentius Ziekenhuis te Paramaribo waar ze werd opgenomen.

[quads id=1]

Bacterie in water of voedsel

Helaas, Shenaya dat altijd heel flink was, kon de strijd tegen de Shigella-bacterie niet aan. Vijf dagen later kwam zij te overlijden in het ziekenhuis te Paramaribo. Volgens de doctoren heeft het meisje de Shigella-bacterie opgelopen. Deze bacterie kan voorkomen in water of voedsel of het kan ook dat Shenaya besmet is geraakt door een ander persoon. Volgens Wikipedia is Shigella een bacteriegeslacht dat de veroorzaker is van dysenterie (zware vorm van diarree) en bloederige diarree. De besmetting ontstaat door persoon-persoon contact of via voedsel of water dat besmet is.

[quads id=1]

Beschuldiging op social media

De moeder verduidelijkt dat de beschuldiging die op social media is gedaan, dat het gezin besmet zou zijn geworden door het drinken van leidingwater, niet van hun afkomstig is. ‘Ik weet echt niet van waar het komt.’ Zij geeft toe dat het heel gezin besmet was geraakt door deze bacterie. Maar of dit komt door het nuttigen van een of ander voedsel of het drinken van water, dit is niet bewezen. Ze houdt rekening mee met het feit dat zij besmet zouden kunnen zijn geraakt door Shenaya, die eerst ziek was. De ouders hebben nog een baby van 1 jaar oud.

Dagblad Suriname condoleert de ouders en overige familie van Shenaya en wenst hen heel veel sterkte en kracht toe gedurende deze moeilijke dagen.

Foto’s en video’s

Bekijk hier alle foto’s en video’s van de uitvaart in Paramaribo

[quads id=1]

[quads id=1]

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Onze prachtige 7-jarige dochter Shenaya Ramlal is overleden in Paramaribo (foto’s)

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland