Wat kost een ei in Suriname? Adviesprijs kippenei SRD 1.60

ei Suriname
Alle prijzen gaan omhoog in Suriname. Ook die van levensmiddelen. In sommige winkels durven ze zelfs 2,25 te vragen voor 1 kippenei.

[quads id=1]

Zoveel kunnen we toch niet betalen voor een ei? Het ministerie van HI heeft een advies prijs van SRD 1,60 opgegeven. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden. Wat betaal jij voor een ei? Of koop je helemaal geen eieren meer? Misschien is het een idee om zelf kippen te nemen?

[quads id=1]

Ei kopen in Suriname

BIC Paramaribo NO schreef het volgende hierover: PERSBERICHT van het ministerie van HI Suriname. Adviesprijs kippenei SRD 1.60

De afgelopen tijd heerst er een situatie op de lokale markt in Suriname over de verkoopprijs van kippeneieren. De prijs op de markt van dit product komt tot stand door middel van vraag en aanbod.

Vraag en aanbod

[quads id=1]

Kippeneieren zijn seizoengevoelige producten in Suriname, waardoor elk jaar rond deze periode er een mogelijke aanbod tekort ontstaat, die een directe invloed heeft op de verkoopprijs.

Tekort aan eieren

Om de situatie op de markt te beheersen, heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met enkele leveranciers en verkopers, een adviesprijs van een kippenei bepaald.

ei Suriname

[quads id=1]

Adviesprijs

De adviesprijs van een kippenei is door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme vastgesteld op SRD 1.60 per stuk.
Bron:Bic Paramaribo Noordoost
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland